Híreink

Elkészült a II. János Pál pápa tér M4-es metróberuházáshoz kapcsolódó megújítása

Megújult az M4-es metró megállójához kapcsolódó része a józsefvárosi II. János Pál pápa térnek, melyet ma délelőtt vehetett birtokba a környék lakossága. Nagy kiterjedésű pihenőövezet készült a most átadott térrészen, illetve jelentős mértékű fásítást is végeztünk a téren és a közeli Fiumei úton is.

A II. János Pál pápa tér körüli járdák, útfelületek 2009 októberében készültek el. A metróberuházáshoz kapcsolódva a tér Erkel Színháztól délre eső negyede újult meg. Az állomásszerkezet építésével érintett térrészt új burkolattal láttuk el, a tér Népszínház utca felőli sarkában kapott helyet a mozgólépcső kijárata, mögötte pedig az üvegdobozba érkező liftek. A kijárati műtárgy közelében egy medence is épült terasszal és gyalogoshíddal. Az állomás körüli kertészeti, parkosítási munkák az elmúlt hónapokban fejeződtek be. Azonkívül, hogy az új metrómegálló sokat javít Józsefváros közösségi közlekedésén, a térrendezésnek köszönhetően pihenési lehetőséget is kínál majd: kutyafuttató épült, több mint száz fát ültettünk – nemcsak itt, hanem a kivágott fák helyett a Fiumei úton is –, illetve jelentős mennyiségű pihenőpadot és asztalt is elhelyeztünk. A munkák előrehaladása tette lehetővé az elkészült térrész átadását, és mostantól a projekt végéig, azaz 2014 márciusáig már itt is csak a lépcső-, illetve a liftkijárat és ezek közvetlen környezete marad lezárva.

A II. János Pál pápa tér a végleges állapotát az útfelületek megújítása után nyeri el. 2014 tavaszán a BKK beruházásában új aszfaltburkolatot kap a tér

  • a Kun utca és Népszínház utca közötti szakaszon;
  • a Népszínház utca és Bezerédi utca közötti szakaszon;
  • a Luther utca és Berzsenyi utca közötti szakaszon;
  • valamint a Légszesz utca és Dologház utca közötti szakaszon.

Kapcsolódó anyagok:

Ismét méltó helyre kerülhetett Baross Gábor szobra

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M4-es metró Rákóczi téri állomása is

Már a Szent Gellért tér állomás is kész az M4-es metró leendő utasainak fogadására

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M4-es metró Újbuda-központ megállója is

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M4-es metró első állomása

Mérföldkőhöz érkeztek az M4-es metró felszínrendezési munkái is

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.