Híreink

Megkapta a használatbavételi engedélyt az M4-es metró Újbuda-központ megállója is

Az M4-es metró Újbuda-központ állomása is megkapta a használatbavételi engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Ezáltal a Bikás park állomást követően az új vonal második megállójában is megteremtettük annak a feltételét, hogy 2014. március végén megindulhasson az utasforgalmi próbaüzem, és a vonalat birtokukba vehessék a közlekedők.

Mint ismeretes, a projekt határidőre történő befejezése érdekében Tarlós István, Budapest főpolgármestere 2013 nyarán kezdeményezte az illetékes kormányszerveknél az M4-es metró engedélyezési eljárásainak, különösen a használatbavételi engedélyek kiadásának felgyorsítását. Ennek érdekében a Kormány dr. Pesti Imrét, Budapest Főváros Kormányhivatalának vezetőjét bízta meg a vonalhoz kapcsolódó hatósági engedélyezési eljárások koordinációjával. A kormánymegbízott és a főpolgármester együttműködésének eredményeként az NKH október második felében kiadta a Bikás park állomás használatbavételi engedélyét.

Az új metróvonal Újbuda-központ megállója a Fehérvári út, a Bocskai út és az Október huszonharmadika utca kereszteződésében, több villamosvonal közvetlen szomszédságában található. Az állomás peronszintje a felszínhez viszonylag közel, alig több mint 13 méteres mélységben van, ahonnan négy mozgólépcső és két lift szállítja majd fel az utasokat. Az új metrómegálló aluljárója közvetlenül kapcsolódik a kereszteződés már korábban megépült aluljárórendszeréhez. Az állomáson a látszóbeton és fémfelületek mellett a vízhatású üvegfelületek dominálnak. A peron végén található üzemi tereket különleges, úgynevezett rogyasztott üvegfal választja el az utasforgalmi tértől. A megálló nagyon világos, a víz pedig a központi motívum az állomásbútoroktól kezdve egészen a függő mennyezetig.


Kapcsolódó cikkek:

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.