Forgalmi változások

Irányonként újra két forgalmi sáv lesz járható az Erzsébet hídon, a Szabad sajtó útján és a Kossuth Lajos utcában

2013. november 8-ától, péntektől felgyorsul az autós közlekedés Budáról Pest felé, mert újra irányonként két forgalmi sáv lesz járható az Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca tengelyen, ezzel párhuzamosan – ahogy az ideiglenes forgalmi rend nyári bevezetésekor is előre jeleztük és terveztük – megszűnik a Hegyalja úton az autóbuszsáv ideiglenes utolsó szakasza is, így a Mészáros utcától ismét két sávon lehet majd közlekedni Pest felé. A Budapest Szíve Program Budapest Új Főutcája beruházás II. ütemében a Váci utca és Városház utca közötti szakasz aszfaltozását november 3-án fejezték be, ezt követően november 7-ére az Erzsébet híd pesti hídfője is végleges aszfaltburkolatot kapott.

Az útmenti járdákon még kivitelezési munkákat végzünk, ezért a buszsávok területe továbbra is le lesz zárva: a Duna és a Városház utca közé eső szakaszon nem lesz buszsáv. Az Erzsébet híd Pest felé vezető oldalán a középső forgalmi sáv továbbra is a szélső buszsávba torkollik, ahol az autóbuszok élveznek elsőbbséget, ezért kérjük a járművezetőket, hogy továbbra is segítsék az autóbuszok továbbhaladását.

Ahogy ezt már nyáron, a korlátozás kezdetén is előrejeleztük, az irányonként két sávos útfelület pesti oldalon történő megnyitásával egy időben, november 8-ától megszűnik a Hegyalja úti autóbuszsáv rövid ideiglenes szakasza is, a Mészáros utcától ismét két sávon lehet majd közlekedni Pest felé.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek megújításával valósult meg a Kálvin tér és Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér, valamint környezetük új arculatot kap, és nemcsak esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületté is válik. A projekt részleteit erre a linkre kattintva megismerheti.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.