Híreink

Még idén újra kiírjuk az új trolibuszok beszerzésére irányuló tendert

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ által júniusban kiírt új trolibuszok leszállítására vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, mivel mindkét ajánlattevő formailag hibás pályázatot nyújtott be és olyan hibát vétettek, mely a szabályok szerint nem javítható. A BKK haladéktalanul, még 2013-ban újra meghirdeti a közbeszerzési eljárást.

A pályázatra jelentkezők a beadott pályázatokban olyan formai hibát vétettek a felolvasólapon, amelyek hiánypótlására a közbeszerzési törvény (Kbt.) nem ad lehetőséget, így szükségessé válik a tender újbóli meghirdetése. A közbeszerzési felhívást még 2013-ban újra kiírjuk, az eredményhirdetésre várhatóan jövő év elején kerül sor. Az új járműflotta első tagjai várhatóan 2014 végén megérkezhetnek Budapestre, míg az utolsó járművek 2015 első negyedévében állhatnak forgalomba, amelyeket a BKV Zrt. fog üzemeltetni. A 14 szóló és 10 csuklós alacsonypadlós, klimatizált trolibusz a BKV troli flottájának legöregebb, 20 évnél idősebb járműveit váltják majd le.

A pályázati eljárás 24 db biztosan beszerzendő trolibuszra, illetve a jövőben opcionálisan lehívható 84 db járműre, azaz összesen 108 db járműre vonatkozik. A pályázati eljárás részét képezi ugyanis az, hogy később a 24 darabos alapbeszerzésen túl további 84, azonos típusú jármű jövőbeni megvásárlására is lehetősége nyíljon a Fővárosnak és a BKK-nak.

Kapcsolódó hírek:

Új trolibuszokra írt ki tendert a BKK

Hatályos a támogatási szerződés: indul a fővárosi villamosok és trolibuszok cseréje

Biztosította a Közgyűlés a járműbeszerzési projekt önrészét: indulhat az új villamosok beszerzése

Döntött a Kormány: indulhat a villamos és trolibusz járműbeszerzési projekt

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.