Forgalmi változások

Hosszabb ideig tart a Zsemlye utcai híd felújítása

61-es villamosok Hűvösvölgyben (fotó: Halász Péter) (kis kép)

Nem várt műszaki hibák miatt hosszabb ideig tart a Zsemlye utcai híd felújítása a 61-es villamos vonalán. Emiatt az ideiglenes forgalmi rend továbbra is érvényben marad.

A szeptember végétől felújítás alatt álló Zsemlye utcai hídon – a 61-es villamos vonalán – végzett munkák közben a szakemberek előre nem látható hibákat találtak. A vizsgálatokból kiderült, hogy a támfal fölött lévő konzolos villamosperon nem rendelkezik kellő alapozással, melynek következtében az már kismértékben kifordult, és mostani állapotában nem tartható meg.

Az életveszély elhárítására a felkért tervező súlytámfalas konzolszerkezetes megoldást javasol. A forgalombiztonság érdekében elkerülhetetlen munka elvégzésére a felkért kivitelező becslései szerint legalább két-három hétre van szükség, így a jelenlegi forgalmi rend is legalább ennyi ideig marad érvényben.

Az ideiglenes forgalmi rend szerint a 61-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekedik. A Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között 61V jelzéssel villamospótló autóbuszok szállítják utasainkat. A forgalmi rendről részletesen korábbi közleményünkből tájékozódhatnak.


Kapcsolódó anyagok:

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.