Közlemények

Villamosnap Budafokon és nyílt nap a trolitelepen

A 1074-es pályaszámú nosztalgia villamoskocsi (kis kép) (fotó: Halász Péter)

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Villamosnapot Budapesten – ezúttal a megszokott kamaraerdei helyszín helyett a budafoki kocsiszínben várják az öreg és kevésbé öreg „síndöcögények” látogatóikat szeptember 29-én, vasárnap 10 és 16 óra között. Szeptember 28-án, szombaton 9 és 17 óra között a budapesti trolibusz 80. születésnapja alkalmából a BKV Zách utcai trolitelepe nyitja meg kapuit.

Villamosnap Budafokon

Ötödik alkalommal várjuk a villamosbarátokat a budapesti Villamosünnepre. A rendezvény a korábbi helyszínéről – a 41-es villamos kamaraerdei végállomásáról – új helyre kerül: a budafoki villamoskocsiszín nyitja meg kapuit a látogatók előtt szeptember 29-én, vasárnap 10 és 16 óra között.

A kocsiszín területén megismerkedhetnek a látogatók a budapesti villamoshálózaton közlekedő járműtípusokkal és több, egyébként csak üzemi célokra használt jármű mellett ki lehet próbálni majd akár a „hómukit” is, amely az elmúlt télen is fontos szerepet kapott a behavazott villamosvágányok takarításakor.

A nagy villamosok mellett kicsikkel is találkozhatunk: terepasztalt is hoznak a szervezők. Kis látogatóinkat gyermekprogramok várják majd a járműtelepen.

Nosztalgiavillamossal a Villamosnapra!

Újbuda-központ és Budafok kocsiszín megállóhely között nosztalgiavillamosok közlekednek ezen a napon. A nyári nosztalgiamenetekről ismert századfordulós hangulatot idéző 611-es pályaszámú favázas villamos; az 1970-es évek hangulatát idéző 2624-es; a Debrecenből érkezett 492-es számú „Bengáli” és a budapesti sínpárokra ritkán kimerészkedő, ugyancsak századfordulós hangulatot idéző 1074-es várja az utasokat.

A nosztalgiajáratok Újbuda-központtól 9:38 és 15:38; Budafok kocsiszíntől 10:13 és 16:13 között tizenöt percenként indulnak.

A nosztalgiajáratokon a felnőtt utasok 500, a 6 és 14 év közötti fiatalok pedig 300 forintos nosztalgia-menetjeggyel utazhatnak.

A nosztalgiavillamosok pontos menetrendje a www.bkk.hu/nosztalgia címen olvasható.

A rendezvény helyszíne: Budafok Kocsiszín, 1116 Budapest, Fehérvári út 247.

Megközelíthető nosztalgia villamosjáratokkal Újbuda-központból; a Széll Kálmán tér M és Savoya park felől a 18-as villamossal; a Deák Ferenc tér M és Budafok, Városház tér felől a 47-es villamossal; a Batthyány tér M+H és Kamaraerdő felől a 41-es villamossal a Budafok kocsiszín megállóig utazva.

Nyílt nap a troligarázsban

A budapesti trolibusz 80. születésnapja ugyan csak december 16-án lesz, de a fagyos téli napok helyett egy kellemes őszi napon, szeptember 28-án 9 és 17 óra között nyitja meg kapuit a BKV Zách utcai trolibusz-telephelye az érdeklődők előtt. Az idén hatodik alkalommal, a trolibuszok iránt elkötelezett munkatársak szervezésében megrendezett nyílt nap keretein belül bepillantást nyerhetünk a budapesti trolibuszüzem kulisszái mögé, megismerkedhetünk a járművekkel, és akár ki is próbálhatják a jelentkezők a „csáposbuszok” vezetését – ez utóbbira természetesen csak B kategóriás jogosítvánnyal, alkoholos befolyásoltság nélkül van lehetőség.

A nyílt nap keretében bemutatkoznak a BKV forgalomban lévő járművei: a csuklós Ikarus-GVM trolik; a Németországból vásárolt MAN alacsonypadlós trolibuszok; az Ikarus 412-es szóló, alacsonypadlós trolik és a felsővezeték nélküli közlekedésre is alkalmas, alacsonypadlós Solarisokkal is megismerkedhetünk. A mai flotta képviselői mellett találkozhatunk a nosztalgiatrolikkal is: a ZiU 5-ös, az Ikarus 260-as trolibusz és a legfrissebb nosztalgiajármű, a frissen felújított, 927-es pályaszámú ZiU 9-es is várja majd az utasokat, látogatókat. Mindemellett pedig bepillanthatnak az érdeklődők a trolibuszüzem mindennapjaiba, megnézhetik, hogy a korszerű, környezetkímélő, csendes járműveket hol és hogyan tartják karban a kiváló szakemberek.

A rendezvény helyszíne: Kőbányai Garázs, 1101 Budapest, Zách utca 8.

A telephely a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól az 1-es villamossal; a Blaha Lujza tértől a 37-es villamossal közelíthető meg. A Puskás Ferenc Stadion és a trolibusz-telephely között nosztalgia trolibuszok is várják az utasokat – a különjáratok a Kerepesi úti megállóhelyekről indulnak.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.