Forgalmi változások

Újabb fázisához érkezik a Március 15. tér és a Ferenciek tere felújítása: megváltozik a forgalmi rend az Irányi utcában

2013. szeptember 18-ától az Irányi utcában – kapcsolódóan a Március 15. tér és a Ferenciek tere felújításához – új forgalmi rendet vezetünk be az utca átépítése miatt.

Az Irányi utcában zajló munkák olyan fázisba érkeztek, hogy a kivitelezés csak az utca egyes szakaszainak teljes lezárása mellett folytatódhat. Emiatt az utca Váci utca és Károlyi utca közötti szakasza 2013. szeptember 18-ától, két ütemben zárjuk le.

Az első ütemben a Váci utca és a Veres Pálné utca közötti szakasz, a második ütemben a Veres Pálné utca és a Károlyi utca közötti szakasz lesz lezárva, az egyes ütemek várhatóan három hétig, a teljes munka így hat hétig tart.

Mindkét ütem idején ideiglenesen megszűnik a Belgrád rakpart és az Erzsébet híd közötti közlekedési kapcsolat. A Molnár utcában bevezetjük a végleges állapotban is megmaradó új forgalmi rendet,  amely szerint az Irányi utca Belgrád rakpart és Molnár utca közötti szakaszának kétirányúsítását követően a Molnár utcából ki lehet hajtani a Belgrád rakpartra, ahol mind észak felé, a Jane Haining rakpartra, mind dél felé, a Fővám tér irányában tovább lehet majd haladni.

A munkavégzés első ütemében, a Váci utca és a Veres Pálné utca közötti szakasz lezárása idején az Irányi utca a Belgrád rakpart felől zsákutca lesz, és oda csak az építési forgalom hajthat be. A Veres Pálné utca a lezárás miatt az Irányi utcán át nem lesz elérhető, ezért Szerb utca és Irányi utca közötti szakaszának forgalmi iránya megfordul, a Szerb utcán át lesz megközelíthető és az Irányi utca – Reáltanoda utca – Szép utca útvonalon lehet elhagyni.

A második ütemben, a Veres Pálné utca és a Károlyi utca közötti szakasz lezárása idején az Irányi utca Molnár utca és Veres Pálné utca közötti szakasza ismét a Veres Pálné utca irányában lesz egyirányú, a Veres Pálné utca Irányi utca és Szerb utca közötti szakaszának forgalmi iránya visszaáll eredeti állapotára, így az ismét az Irányi utca felől lesz elérhető. A Cukor utca ebben az időszakban csak a Papnövelde utca felől megközelíthető, ezért forgalmi iránya megváltozik, az Irányi utca felé lesz egyirányú.

A Városház utca a munkavégzés idején nem érhető el Buda felől érkezve a megszokott útvonalon. Javasoljuk, hogy a Városház utca felé tartók az Irányi utca használata helyett az Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Magyar utca – Reáltanoda utca – Szép utca útvonalat vegyék igénybe. A Szép utcából balra a Kossuth Lajos utcára, majd onnan jobbra fordulva érhető el a Városház utca.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára már elavult, a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára is sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a Fővárosi Önkormányzattal közösen, egy valóban európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki a közterületek újrastrukturálásával, ennek jegyében valósult meg a Kálvin tér és Szabadság tér közötti belvárosi új Főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, amelyet 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában, a BKK szakmai irányítása mellett a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése követett. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai támogatásával a Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a Főutca kiépítését valamint a kapcsolódó rekonstrukciós munkálatokat: a Ferenciek tere és a Március 15. tér valamint környezetük új arculatot kapnak, és válnak nem csupán esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületekké. A projekt részletei errelinkre kattintva megismerhetőek.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.