Híreink

Társadalmi egyeztetés – Új, XVIII. kerületi buszjáratról indult társadalmi egyeztetés

A XVIII. kerületben, a Havanna-lakótelep, az Üllői út térsége és a vecsési Market Central kedvezőbb közlekedési kapcsolatának biztosítása érdekében társadalmi egyeztetést indítottunk az újonnan indítandó 236-os járatról. Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kezdeményezte, hogy a BKK indítson egy új autóbuszjáratot, mely közvetlen kapcsolatot teremt a kerület nagy lélekszámú lakóterületei és forgalmas közintézményei között, valamint eljutási lehetőséget biztosít a XVIII. kerület szomszédságában található Market Central bevásárló létesítményhez. A kerület polgármesterének kérése alapján megvizsgáltuk az új járat üzembe helyezésének lehetőségét, illetve az ehhez kapcsolódó szükséges forgalmi változtatásokat. A terveink szerint a XVIII. kerületi Önkormányzat, a Market Central és a Fővárosi Önkormányzat közös finanszírozásában 2013 novemberétől 236-os jelzéssel új járat közlekedik Vecsés, Market Central és a Havanna utcai lakótelep között, továbbá 236A jelzéssel Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca és a Havanna utcai lakótelep között.

Új buszjáratok

Terveink szerint:

  • 236-os jelzéssel új járat közlekedik majd Vecsés, Market Central és a Havanna utcai lakótelep között a Béke tér, Ferihegy vasútállomás és a Szarvas csárda tér érintésével;
  • 236A jelzéssel csak munkanapokon új járat közlekedik Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca és a Havanna utcai lakótelep között a Béke tér, Ferihegy vasútállomás és a Szarvas csárda tér érintésével.

A 236-os és 236A járatok elindulásával egy időben módosítjuk a 166-os, 166A és 266-os autóbuszok útvonalát és menetrendjét is:

  • A 166-os autóbusz továbbra is a Gubacsi út és Ferihegy vasútállomás között közlekedik, de egyik irányban sem tér be a Mednyánszky utcához;
  • a 266-os autóbusz útvonala módosul, Pestszentimre vasútállomás – Ferihegy vasútállomás – Mednyánszky utca – Ferihegy vasútállomás – Pestszentimre vasútállomás útvonalon közlekedik;
  • a 166A viszonylat közlekedése a fenti változások nyomán szükségtelenné válna, ezért megszűnését javasoljuk.

A 236-os autóbuszt minden nap kb. 6:30 és 20:30 között tervezzük közlekedtetni, a 236A betétjárat hasonló üzemidőben, de csak munkanapokon jár majd. A javaslatunk szerint mindkét járat 60 percenként közlekedik egymáshoz hangolt ütemes menetrend szerint, tehát a közös követési idő 30 perc lesz.

Az új buszjáratok tervezett útvonala

A 236-os busz a tervek szerint a következő útvonalon közlekedik majd: Vecsés, Market Central – Üllői út – Béke tér – Ferihegy vasútállomás – Béke tér – Üllői út – Szarvas csárda tér – Üllői út – Baross utca – Havanna utcai lakótelep körforgalom – Üllői út – Thököly út – Gárdonyi Géza utca – Haladás utca – Szarvas csárda tér – Üllői út – Béke tér – Ferihegy vasútállomás – Béke tér – Üllői út – Vecsés, Market Central.

A 236A busz a tervek szerint a következő útvonalon közlekedik majd: Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca – Üllői út – Béke tér – Ferihegy vasút-állomás – Béke tér – Üllői út – Szarvas csárda   tér – Üllői út – Baross utca – Havanna utcai lakótelep körforgalom – Üllői út – Thököly út – Gárdonyi Géza utca – Haladás utca – Szarvas csárda tér – Üllői út – Béke tér – Ferihegy vasútállomás – Béke tér – Üllői út – Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca.

A 236-os és 236A autóbuszok az útvonalukon érintett összes megállóhelyen megállnak, ezen felül új megállókat létesítünk a pestszentlőrinci szakorvosi rendelőintézet közvetlen közelében és a Lőrinci piacnál. Továbbá a 236-os járat önálló vonalán új megállót alakítunk ki Pestszentlőrinc, Mednyánszky utca és Vecsés, Market Central között Pestszentlőrinc, sorompónál és a vecsési Logisztikai központ térségében a Lincoln úton és a Lőrinci utcánál.

A változást kiváltó előzmények

A XVIII. kerület és a Vecsés határában létesült Market Central bevásárló komplexum között tömegközlekedési kapcsolat létesítésére lakossági igény merült fel. A kerületen belüli nagy utasforgalmat generáló intézmények, mint például a polgármesteri hivatal, az okmányiroda és a szakorvosi rendelő megközelíthetőségére, és egyéb kerületi belső eljutási lehetőségek javítására is igény mutatkozik.

A tervezett módosításról a Budapesti Közlekedési Központ weboldalán a Tömegközlekedés menüpontban elérhető Társadalmi egyeztetés rovatban részletes tájékoztatást adunk. Munkatársaink ezúton várják az ügyfelek véleményét és meglátásait írásban az [email protected] e-mail címen vagy a honlapon található visszajelzési lehetőségen keresztül 2013. szeptember 17-éig.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.