Forgalmi változások

Közlekedési változások a hétvégén

A hétvégén számos változásra kell számítani a budapesti közlekedésben: útlezárások, felújítások zajlanak és indul az 1-es villamosvonal rekonstrukciója. Összefoglaló a hétvégén útra kelők számára.

1-es villamos

Az 1-es villamos rekonstrukciójának első üteme szeptember 28-án, szombaton indul. A villamosok csak a Közvágóhíd H, illetve a Népliget M és a Lehel utca között járnak. Kétféle pótlóbuszt indítunk: az 1V a Bécsi út és a Lehel utca, a 101V Óbuda, Bogdáni út és a Lehel utca között jár. Az autósok ezen a hétvégén még kétszer 3 sávot használhatnak. Részletek

61-es villamos

A 61-es villamosok szeptember 28-ától október végéig a Zsemlye utcai híd támfalainak felújítása miatt rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között járnak. A villamosok helyett a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között pótlóbuszok járnak 61V jelzéssel. Részletek ide kattintva olvashatók.

H6-os hév

A H6-os hév vonalán Szigetszentmiklós és Tököl között karbantartási munkák miatt pótlóbuszok közlekednek. A forgalmi rendről részletesen ezen a linken tájékozódhatnak.

41-es villamos

A 41-es villamosok vonalán Rózsavölgy alsó és Kelenvölgy megállók között befejeződött a villamospálya töltésének javítása. A forgalom fenntartásához szükséges, korábban beépített ideiglenes vágánykapcsolat elbontása miatt vasárnap egész nap a 41-es villamosok módosított útvonalon közlekednek a Batthyány tér M és a 47-es villamos Budafok, Városház tér végállomása között. A kimaradó szakaszon, a Savoya park és Kamaraerdő között pótlóbuszok járnak. Részletek ide kattintva olvashatók.

70-es és 78-as trolibuszok

Pénteken 17 és 22 óra; szombaton 14 és 22 óra között az Operettszínház évadnyitója miatt lezárják a Nagymező utca egy szakaszát. Az itt közlekedő 70-es és 78-as troli terelve, a 73-as vonalát érintve közlekedik. Részletek ezen a linken olvashatók.

20E, 220-as, 296-os és 914-es autóbusz

A Sporttelep utcai körforgalom építésének következő fázisa miatt szombaton és vasárnap forgalomkorlátozásokra kell számítani az újpesti Sporttelep utcában. Az itt közlekedő 20E, 220-as, 296-os és 914-es autóbuszok közlekedését is érinti a változás. Részletek ide kattintva olvashatók.

Lezárjuk az Erzsébet hidat

Az Erzsébet híd pesti felhajtóin végzett munkák során feltárt vízcsőhiba miatt a Fővárosi Vízművek rendkívüli vízcsőcserét végez, ezért szombaton 11 órától, várhatóan vasárnap estig teljes szélességében lezárjuk az autóforgalom elől az Erzsébet hidat. A hídon egy sávban, váltakozó irányban csak a közösségi közlekedés járatai és a taxik hajthatnak át. A közúti zárás miatt a Blaha Lujza tér felől csak az Astoriáig lehet közlekedni, onnan a Károly körúton vagy a Múzeum körúton folytathatják útjukat az autósok. Buda felől a zárás a Döbrentei tértől kezdődik. Kérjük az autóval közlekedőket, hogy ezen a hétvégén a Dunán való átkeléshez használják a többi dunai átkelőt. A városon csupán átutazókat kérjük, hogy az M0-ás körgyűrűt válasszák az belvárosban kialakuló torlódások miatt.

Részleges forgalomkorlátozás vasárnap a Lánchídon

Szeptember 29-én, vasárnap politikai demonstráció miatt korlátozzák a Clark Ádám tér és Lánchíd forgalmát. A színpadépítés idején (10 és 14 óra között) a korlátozás a Clark Ádám teret és az Alagutat érinti, majd a rendezvény ideje alatt (14-18 óra között) a Rendőrség várhatóan lezárja az Alagutat, a Clark Ádám teret és a Lánchidat is. A rendezvény végén a demonstrálók várhatóan a Hősök terére vonulnak, a vonulás mentén érintett útvonalon, tehát a József Attila utcában és az Andrássy úton szakaszosan teljes zárásra kerül sor. A zárások miatt a 16-os és 105-ös autóbuszok terelve közlekednek, az Erzsébet hídon át. Részletek az alábbi linken.

Szüreti felvonulás Solymáron

Szeptember 28-án, szombaton 14:30 és 16:45 között Solymáron a Templom téren szüreti felvonulást tartanak. Emiatt a 64-es és a 164-es autóbuszok nem térnek be a Templom térre, a 64A autóbusz pedig módosított útvonalon közlekedik. Részletek ide kattintva olvashatók.

Futóverseny Csepelen és Káposztásmegyeren

Szombaton Káposztásmegyeren, vasárnap pedig Csepelen rendeznek futóversenyt. Emiatt a káposztásmegyeri 126-os; illetve a csepeli 35-ös, 36-os, 148-as, 151-es, 152-es és 159-es autóbuszok forgalmában lesznek változások. A káposztásmegyeri változásokról ide kattintva; a csepeli változásokról pedig ide kattintva olvashatnak részletesen.

Közlekedési változásokról percről percre

Legyen Ön is a BKK Info rendszeres használója!

A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig az m.bkkinfo.hu címen érhető el a Budapesti Közlekedési Központ új szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

Kategória: Forgalmi változások | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.