- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások várhatók vasárnap

A „28. Nike Budapest Félmaraton” rendezvényei miatt szeptember 8-án, vasárnap délelőtt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten, a Hungária körúttól befelé szinte valamennyi fontosabb útvonalon.

Közúti közlekedés

A futóverseny miatt több útszakaszt is lezárnak:

A futók elhaladása után a forgalomkorlátozásokat feloldják.

Tömegközlekedés

A közúti forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedési járatok forgalmában is változásokra kell számítani.

2-es villamos és 2V villamospótló autóbusz

A 2-es villamos csak a Közvágóhíd és a Boráros tér H között közlekedik 9:30 és 10:30 között.

A Közraktár utca lezárása miatt 9:30 és 10:30 között meghosszabbított útvonalon a Nyugati pályaudvar M és a Boráros tér H között járnak a 2V jelzésű villamospótló autóbuszok.

Az Alkotmány utca lezárása miatt 10:30 és 11:20 között a 2V jelzésű pótlóbuszok a Nyugati pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) végállomások között terelve, a Podmaniczky utca és a Kálmán Imre utca érintésével közlekednek.

4-es és 6-os villamosok

A nagykörúti villamosok forgalmában a futók elhaladása miatt az Oktogonnál néhány perces várakozás előfordulhat.

9-es autóbusz

9:00 és 9:30 között két részletben, egyrészt Kőbánya alsó vasútállomás és a Deák Ferenc tér M; másrészt Óbuda, Bogdáni út és az Arany János utca M végállomás között közlekednek az autóbuszok.

16-os autóbusz

8:50 és 9:40 között – a Lánchíd lezárása miatt – a buszok az Erzsébet hídon át közlekednek. Nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszok

8:50 és 11:30 között az autóbuszok a Dózsa György út helyett a Hermina úton és a Hungária körúton keresztül közlekednek.

A Újpest felé nem érintik a járatok az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg a járatok:

A Keleti pályaudvar M felé nem érintik a járatok az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg a járatok:

70-es trolibusz

6:00 és 13:30 között a 70-es trolibuszok a Zichy Mihály út lezárása miatt mindkét irányban a Hermina út és az Ajtósi Dürer sor felé kerülnek és nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

A trolibuszok a terelt útvonalon minden érintett megállóhelyen megállnak.

72-es trolibusz

A Dózsa György út lezárása miatt 9:30 és 11:30 között nem közlekedik a 72-es trolibusz.

75-ös trolibusz

8:00 és 13:30 között az Olof Palme sétány lezárása miatt a Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) felé az Ajtósi Dürer sor, a Hermina út és az Állatkerti körút érintésével közlekednek a járatok. Nem érintik a járatok az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg a járatok:

9:30 és 11:30 között a Dózsa György út lezárása miatt a Puskás Ferenc Stadion M felé közlekedő járatok terelve, a 76-os trolibusz útvonalán, majd az István utcától a 74-es vonalán át járnak. Nem érintik a járatok az alábbi megállóhelyeket:

A trolibuszok ideiglenesen az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

83-as trolibusz

9:20 és 10:20 között a 83-as trolibusz a Közraktár utca lezárása miatt a Lónyai utca érintésével közlekedik és nem érinti az alábbi megállóhelyeket:

A járatokra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

86-os autóbusz

A 86-os autóbusz 9:00 és 9:40 között mindkét irányban a Fő utca helyett a Krisztina körút és a Széll Kálmán tér felé terelve közlekedik, és nem érinti a Batthyány tér M+H-t sem.

Újbuda felé a járatok nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük ideiglenesen az alábbi helyeken állnak meg:

Óbuda felé az autóbuszok nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi helyeken állnak meg az autóbuszok:

105-ös autóbusz

8:30 és 11:30 között az Andrássy út lezárása miatt két részre osztva közlekednek a 105-ös autóbuszok. Egyrészt a Gyöngyösi út M és a Mexikói út M; másrészt az Apor Vilmos tér és a Deák Ferenc tér M között szállítják utasainkat.

Az Apor Vilmos tér és a Deák Ferenc tér M között közlekedő járatok 8:50 és 9:40 között – a Lánchíd lezárása miatt – az Erzsébet hídon át közlekednek. A buszok ekkor nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

115-ös autóbusz

9:00 és 9:30 között a József Attila utca lezárása miatt két részletben, a Boráros tér H és a Deák Ferenc tér; valamint az Árpád híd M és a Kossuth Lajos tér M között közlekednek az autóbuszok.

9:45 és 11:15 között az Alkotmány utca lezárása miatt terelve a Podmaniczky utca és a Kálmán Imre utca érintésével közlekednek az autóbuszok.

A Boráros tér H felé nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi helyeken állnak meg a járatok:

Az Árpád híd M felé nem érintik az autóbuszok az alábbi megállóhelyet:

Helyette az alábbi megállóhelyeken állnak meg a buszok:

19V és 41V jelzésű villamospótló autóbusz

8:50 és 9:30 között a Clark Ádám tér lezárása miatt rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás, illetve Újbuda-központ és a Clark Ádám tér között közlekednek. Az autóbuszok nem érintik az alábbi megállóhelyeket:

Helyettük az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

47V és 49V jelzésű villamospótló autóbusz

9:20 és 10:20 között a 47V és a 49V jelzésű autóbuszok a Szabadság híd Pestre vezető oldalának lezárása miatt a Deák Ferenc tér M irányában az Erzsébet híd és a Belgrád rakpart felé terelve közlekednek és megállnak a Rudas gyógyfürdőnél a 7-es buszcsalád megállójában.

Kérjük utasainkat, hogy figyeljék a helyszínen tartózkodó forgalomirányítók és a járművezetők tájékoztatásait.

Közlekedési változásokról percről percre
Legyen Ön is a BKK Info rendszeres használója!

A közösségi közlekedési változásokról, folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig az m.bkkinfo.hu címen érhető el a Budapesti Közlekedési Központ új szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.