Közlemények

Utazzon a BKK járataival a Sziget fesztiválra!

2013. augusztus 5-e, hétfő és augusztus 12-e, hétfő között rendezik meg a 21. Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten. A Sziget és a BKK között létrejött megállapodás alapján a Sziget napjaira speciális, tömegközlekedési és más kiegészítő szolgáltatásokat biztosító közös CityPASS karszalagot árusítunk, emellett rendkívüli járatokat is indítunk, sűrítjük a H5-ös hévet, az 1-es, 1A villamosokat, valamint a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszokat. A 4-6-os villamosok a fesztivál idején éjjel-nappal közlekednek a Széll Kálmán tér M és a Corvin-negyed M között.

INFORMATION IN ENGLISH

Az idei, 21. Sziget Fesztivál idején

 • sűrítjük és éjjelente is közlekedtetjük az H5-ös hévet, sűrítünk számos más járatot, illetve növeljük a kapacitást a környező éjszakai járatokon,
 • rendkívüli hajójáratot indítunk a Szigetre tartó utasoknak,
 • CityPASS karszalagot árusítunk a Szigettel közösen, ami többek között ingyenes tömegközlekedési lehetőséget biztosít a BKK járatain Budapest közigazgatási határán belül, használható ingyenes fürdő- és strandbelépőként, kedvezményt biztosít a budapesti múzeumokba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Vidámparkba történő látogatásához, illetve kedvezményesen vehető igénybe a City Taxi szolgáltatása,
 • a CityPASS-szal rendelkező vendégeknek a reptérről a Szigetre közvetlen transzferbuszokat biztosítunk.

A BKK a Sziget Fesztiválon

Augusztus 5-étől, hétfőtől végig jelen leszünk a Szigeten. A BKV egyik, a fesztivál hangulatához illő, vidám, színes matricázással átalakított Ikarus 260-as busza ügyfélpontként funkcionál majd. Itt a legkülönfélébb játékok mellett lehetőség lesz a különböző jegyeink megvásárlására, valamint termékeinkről és a közlekedésről hasznos információkat  tudhatnak meg a szigetlakók.

A BKK ügyfélpontja minden nap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a Sziget főbejáratától nem messze, a K-híd és a taxiállomás közelében.

Utazzon tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A Sziget Fesztivál helyszínéül szolgáló Óbudai-sziget Budapest III. kerületében, Óbudán található. Megközelítésére elsősorban a H5-ös hév vonatait ajánljuk, de megközelíthető a rendkívüli hajójáratokkal, illetve kb. 1 kilométer gyaloglással a 9-es, a 34-es, a 86-os, a 106-os, a 134-es és a 234-es autóbuszokkal is a belváros, Kőbánya és Dél-Buda felől.

A H5-ös hév a Batthyány térről indul, amely könnyen megközelíthető

 • a Batthyány téri végállomáson az M2-es metróval,
 • a Margit hídi állomáson a 4-6-os villamosokkal,
 • Dél-Buda irányából a 19-es villamosokkal, illetve a 86-os autóbusszal a Batthyány téren,
 • a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest végállomásig, ezt követően az M3-as metróval a Deák Ferenc tér M-ig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány tér M-ig,
 • a Déli pályaudvarról az M2-es metróval,
 • a Keleti pályaudvarról szintén az M2-es metróval,
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamosokkal a Margit híd budai hídfőig,
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek térig,
 • a Kelenföldi pályaudvar autóbusz-állomásról a 19-es villamossal,
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc tér M-ig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig,
 • a Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány térig utazva.

A Budapesti Közlekedési Központ a fentiek mellett különjáratokat is indít, amelyek közvetlenül az Óbudai-szigetre közlekednek: a reptér és a Sziget között közlekedő buszokat csak Sziget-Budapest CityPASS birtokában vehetik igénybe a fesztiválozók, míg a rendkívüli hajójáratokon CityPASS karszalaggal, vagy annak hiányában helyszínen váltott, 900 forintos Sziget hajójeggyel lehet utazni.

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét ide kattintva, az éjszakai hálózatét ide kattintva érhetik el.

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek segítik:

 

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járataink

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járataink menetrendjét megváltoztatjuk: sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekedtetjük.

 • A H5-ös hév augusztus 5-én, hétfőn 5:30-tól 12-én, hétfőn este 20 óráig a megszokottnál sűrűbb menetrenddel és minden időszakban 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A H5-ös hév a fesztivál ideje alatt éjszaka is közlekedik a Batthyány tér és Kaszásdűlő között negyedóránként.
 • Az 1-es és 1A villamosok augusztus 5-étől, hétfőtől 11-éig, vasárnapig a délutáni és az esti időszakokban a menetrendben meghirdetettnél sűrűbben közlekednek: munkanapokon délután jellemzően 3, míg este 9 óráig 7-8 percenként, hétvégén pedig egész nap 7-8 percenként.
 • A 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszok az augusztus 5-éről 6-ára, azaz hétfőről keddre virradó éjszakától a 11-éről 12-ére, azaz vasárnapról hétfőre virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművekkel közlekednek az Óbudáról a Hungária-körgyűrűre tartó éjszakai vonalakon.

A nagykörúti villamosok közlekedése a fesztivál alatt

A 4-es és 6-os villamosok vonalán a Corvin-negyed M és a dél-budai végállomások (4-es: Újbuda-Központ, 6-os: Móricz Zsigmond körtér) között villamosvágány-felújítási munkák zajlanak július 27-e és augusztus 19-e között. Ezért a 4-6-os villamosok a Sziget Fesztivál ideje alatt rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Corvin-negyed M között közlekednek. A Sziget fesztivál ideje alatt a 4-6-os villamosokat éjjel-nappal közlekedtetjük, éjszakánként jellemzően 10-15 percenként.

A 4-es villamosok helyett azok üzemidejében 4V jelzéssel pótlóbuszok közlekednek a Corvin-negyed M és Újbuda-Központ között. A 6-os villamosok helyett pedig

 • nappal a 6-47V jelzéssel pótlóbuszok közlekednek a Corvin-negyed M – Petőfi híd – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Hauszmann Alajos utca útvonalon,
 • kb. éjfél és hajnali 4 óra között a 4-6 jelzésű villamosok a is közlekednek a Széll Kálmán tér M és a Corvin-negyed M között, a 6V villamospótló busz pedig ezeken az éjszakákon csak a Corvin-negyed M és a Móricz Zsigmond körtér között jár.

Rendkívüli hajójáratok

Augusztus 5-e, hétfő és 11-e, vasárnap között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni. A hajók az alábbi kikötőkben állnak meg:

 • Vigadó téri 3/a. kikötő (Petőfi tér): a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Vigadó tér felé a negyedik kikötő,
 • Batthyány téri MAHART 2-es kikötő [LINK A HAJÓÁLLOMÁS MEGKÖZELÍTHETŐSÉGI TÉRKÉPÉRE]: a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Margit híd felé a következő kikötő,
 • Jászai Mari téri 2-es kikötő: a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától az Árpád híd felé a hatodik kikötő,
 • Óbudai Sziget kikötő – Hajógyári Sziget, a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontja.

A járatok augusztus 5-e, hétfő és augusztus 6-a, kedd között 16 órától este 21 óráig, augusztus 7-e, szerda és augusztus 11-e, vasárnap között délután 14 órától éjjel 1 óráig 30-30 percenként közlekednek.

A rendkívüli hajójáratok menetrendje:

Sziget – Repülőtér transzfer autóbuszok

Augusztus 3-ától,  szombattól augusztus 7-éig, szerdáig, azaz a „beköltözés” napjaiban és az első napokon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalag birtokában, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe. Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

Augusztus 12-én, hétfőn, azaz a „kiköltözés” napján az óbudai Auchan áruház parkolója és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között közlekedik a különjárat, szintén megállás nélkül, és csak a repülőtér irányában lehet utazni, az autóbusz Óbuda felé nem szállít utasokat. A járat hajnali 3 óra és délután 14 óra között közlekedik a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalag birtokában, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe.

Részletes információk a transzferbuszról itt olvashatók.

Ideiglenes taxiállomás

A Szigetre látogatók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében ideiglenes taxiállomást létesítettünk a III. kerületben, a Szentendrei út és a Mozaik utca kereszteződésénél.

A 15 férőhelyes taxiállomás már augusztus 3-én, szombaton igénybe vehető. A taxiállomás használatát kiemelten figyelemmel kísérjük, és fokozottan ellenőrizzük.

A Szigeten belül kizárólagos taxiszolgálatás működik. CityPass karszalag birtokában a City Taxi 5-ös tarifával szállítja az utasokat.

A Sziget CityPASS birtokában igénybe vehető szolgáltatásaink

A Budapesti Közlekedési Központ a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozóknak korlátlan utazási lehetőséget biztosít a BKK menetrend szerint közlekedő járatain, azaz a villamosokon, a trolibuszokon, a metróvonalakon és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, az autóbuszokon a Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, a héven Budapest közigazgatási határain belül, valamint hétköznapokon a menetrend szerint közlekedő D11-es és D12-es hajójáratokon.

A repülőtéri transzferbuszokat csak a Sziget CityPASS-szal rendelkező fesztiválozók vehetik igénybe, illetve a CityPASS birtokában díjfizetés nélkül vehetőek igénybe a Szigetre közlekedő rendkívüli hajójáratok is.

A Sziget CityPASS karszalag egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő is egyben, azaz egy alkalommal belépőjegy vásárlása nélkül látogathatók a budapesti strandok és fürdők, a további belépések alkalmával 20% kedvezményt kapnak a karszalaggal rendelkezők.

Mindezeken túlmenően:

 • 35%-os kedvezményt biztosít egyes budapesti rendezvényekre,
 • 50%-os kedvezményt a főbb budapesti múzeumok jegyárából,
 • 20%-os kedvezmény a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve
 • illetve a karszalag birtokában a City Taxi 5-ös tarifával szállítja az utasokat.

A CityPASS karszalag augusztus 1-jén, csütörtökön 0:00 órától, augusztus 13-án, kedden 24 óráig érvényes, ára 8700 forint (29 €).

A CityPASS 48 órás karszalag a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 2700 forint (9 €).

A CityPASS karszalagot árusító pénztárak listája ezen a linken megtekinthető. A karszalag emellett reptéri Ügyfélpontjainkban és a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható.

A CityPASS karszalag a fesztiválra való belépésre nem jogosít.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell majd forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. Augusztus 2-án, pénteken este 20 órától várhatóan augusztus 12-én délután 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát  a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a  Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is.

Ugyanezen időszakban tilos megállni a III. ker. Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen, a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen, a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen, a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen, a Leányfalú utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca közötti területen, az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út közötti területen, a Jégtörő út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és a Jégtörő út közötti területen.

A Jégtörő utca K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út – Reményi Ede út – Jégtörő utca – Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart Margit híd déli felhajtó és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 4-én, vasárnaptól augusztus 11-én, vasárnapig, minden nap délután 18 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kívánunk!

INFORMATION IN ENGLISH

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.