- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Városjáró csavargás Bengálival

Folytatjuk nyári városjáró kirándulásainkat egy nosztalgiavillamos fedélzetén július 21-én, vasárnap. Két turnusban, délelőtt és délután egy FVV csuklós villamossal, azaz egy Bengálival várjuk mindazokat, akik szívesen tartanak velünk az ötven éves járműtípust képviselő, először Budapesten, majd Debrecenben szolgálatot teljesítő, s most újra a főváros utcáit járó villamossal. A kocsiszín látogatással kiegészített körtúra hossza körülbelül öt óra.

A vasárnapi csavargás mindkét körtúrája a Boráros térről indul, majd a National Geographic által a világ 7. legszebb villamosvonalának választott 2-es mentén teszünk egy fordulót, aztán Józsefvároson át a hamarosan megújuló 1-es villamos sínein egészen Óbudáig utazunk. Innen a leendő Budai fonódó villamosok egyik útvonalán, a 17-es vonalon a Török utcai vágánykapcsolaton keresztül érjük majd el a Margit körutat és a Széll Kálmán teret, ahonnan a Szépilona kocsiszínhez érkezünk. A kocsiszínből a Széll Kálmán téren áthaladva a 18-as villamos vonalán jutunk el a Fehérvári útra, onnan pedig a 41-es villamos kamaraerdei végállomására. Kamaraerdőből visszatérve a Fehérvári útra délelőtt az 51-es villamos Mester utcai végállomásán, délután pedig az Orczy téren, a Baross kocsiszínben ér véget a csavargás.

Indulások és érkezések

Délelőtti túra:

Indulás: 8:15-kor, a Boráros térről, az egykori 2A villamos végállomásáról

Érkezés: 13:20-kor, az 51-es villamos Mester utcai végállomására

Délutáni túra:

Indulás: 14:15-kor, a Boráros térről, az egykori 2A villamos végállomásáról

Érkezés: 19:30-kor, a Baross kocsiszínbe.

Részvételi díj: 2000 forint, 3 és 14 év közötti gyerekek számára 1200 forint.

A programok csak előzetes regisztrációt követően vehetők igénybe. Regisztrálni a BKK honlapján, a www.bkk.hu/nosztalgia oldalon lehet.

Szombaton a Deák Ferenc tér M és a Batthyány tér M+H között a Szent Gellért tér érintésével közlekedő nosztalgiavillamos várja az érdeklődő közlekedésbarátokat. Részletek az alábbi linken.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

 

Budapest, 2013. július 16.

Budapesti Közlekedési Központ