Forgalmi változások

Folytatódik a Ferenciek tere és a Március 15. tér átépítése – Ismét járható lesz az Irányi utca

2013. július 19-én és 22-én ismét változik a forgalmi rend a Ferenciek terén és a Március 15. téren a folyamatban lévő átépítési munkálatok miatt. A módosításokat követően helyreállnak a térség eredeti forgalmi kapcsolatai, az alsó rakpart és az Apáczai Csere János utca felől az Erzsébet híd felé ismét az Irányi utcán keresztül lehet majd közlekedni.

A Ferenciek terén megkezdődik az északi térrész bontása és átépítése is, ezért az átmenő forgalmi sávokat 2013. július 19-étől, péntektől a tér déli oldalára helyezik át.

A munkaterületen

  • az Astoria felé, a Veres Pálné utca és a Városház utca közötti szakaszon továbbra is csak egy forgalmi sáv lesz járható;
  • Buda felé két forgalmi sáv halad át.

A sávok vonalvezetése az Erzsébet híd és a Veres Pálné utca között nem, vagy csak kis mértékben változik. A Ferenciek terei sávok vonalvezetésének és a munkaterületek elhelyezkedésének változása miatt az Astoria felé közlekedő buszok megállója nem változik, azonban Buda felé, a Városház utcától nyugatra a megálló megszűnik, minden járat az Astoriához közelebbi megállóban fog megállni.

Irányi utca

Az Irányi utca korábban lezárt első szakaszán hamarosan befejeződnek az aszfaltozási munkák, így az a szakasz 2013. július 22-én, hétfő reggel 7 órától ismét meg lesz nyitva a forgalom előtt.

Az Irányi utca megnyitásával visszaáll az utca lezárása előtti forgalmi rend:

  • a Március 15. tér Duna utca vonalába eső útpályáján így feleslegessé vált a kétirányú forgalmi rend fenntartása, ezért az újra a Duna felé egyirányú lesz;
  • a Belgrád rakparti csomópontban a balra kanyarodási lehetőség megszűnik, a híd alól érkezve újra csak egyenesen lehet továbbhaladni.

A lezárt szakasz kikerülését lehetővé tevő terelőút megszűnésével a Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakasza újból le lesz zárva. Meg lesz nyitva a Molnár utca vége is, így az a továbbiakban már nem lesz zsákutca.

A Ferenciek tere és a Március 15. tér átalakításáról

Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára már elavult, a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára is sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a Fővárosi Önkormányzattal közösen, egy valóban európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki a közterületek újrastrukturálásával, ennek jegyében valósult meg a Kálvin tér és Szabadság tér közötti belvárosi új Főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, amelyet 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában, a BKK szakmai irányítása mellett a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése követett. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai támogatásával a Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a Főutca kiépítését valamint a kapcsolódó rekonstrukciós munkálatokat: a Ferenciek tere és a Március 15. tér valamint környezetük új arculatot kapnak, és válnak nem csupán esztétikus, de kényelmes, vonzó közterületekké. A projekt részletei erre a linkre kattintva megismerhetőek.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.