Közlemények

Módosul a 2-es villamosok és villamospótló autóbuszok menetrendje az árvíz miatt

A Lánchíd pesti aluljárójának várható víz alá kerülése miatt speciális, napszakonként eltérő menetrendet vezetünk be a 2-es villamos és a 2-es villamospótló vonalán 2013. június 6-án üzemkezdettől, azaz a csütörtöki első indulástól. A megszokottól eltérő közlekedési rend bevezetésével arra törekszünk, hogy az árvíz ideje alatt a lehetőségekhez képest a legteljesebb közösségi közlekedési szolgáltatást nyújthassuk a pesti rakparton is. A 2-es villamos az árvíz levonulásáig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között, míg a 2-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar M és a Széchenyi István tér (Eötvös tér) között jár.

A 2-es villamos közlekedése a hétköznapi csúcsidőszakokban

A 2-es villamosok hétköznapokon a csúcsidőszakokban, körülbelül reggel 6:30 és 10:00 óra, majd délután 13:30 és 18:00 óra között a Közvágóhíd és az Eötvös tér között közlekednek, viszont a Március 15. tér és az Eötvös tér közötti szakaszon csak egy vágány lesz üzemképes, ezért a Március 15.  tér megállótól csak két villamos – egymást bevárva – közlekedik tovább az ideiglenes Eötvös tér megállóig. A harmadik beérkező szerelvény a Március 15. térről visszafordul, és menetrend szerint indul vissza a Közvágóhíd felé. A villamoson a járművezető, illetve a Március 15. téri megállóban a BKK személyzete segíti az utasok tájékoztatását. A megszokottól eltérő közlekedési rend a szokásoshoz képest akár 3-6 perccel megnövekedő utazási időt jelent. Az alsó rakpartok lezárása miatt a belvárosban és a párhuzamos utakon jelentős torlódásokra lehet számítani, ezért kérjük, hogy aki teheti, a 2-es villamos és a 2-es villamospótló autóbusz helyett a sűrűbben közlekedő nagykörúti villamosokat használja úticélja elérésére.

A 2-es villamosok közlekedése hétköznap, a csúcsidőszakon kívül, valamint hétvégén

A 2-es villamosok hétköznapokon a csúcsidőszakokon kívül, azaz üzemkezdettől körülbelül reggel 6:30-ig, délelőtt 10:00 órától délután 13:30-ig, majd délután 18:00 órától az esti üzemzárásig, mindemellett a hétvégi napokon a Közvágóhíd és az Eötvös tér között közlekednek. Mivel a Március 15. tér és az Eötvös tér közötti szakaszon csak egy vágány lesz üzemképes, ezért a fenti időszakokban a szerelvények csak párban, egymást követve tudják megközelíteni az Eötvös tér ideiglenes végállomást. A megszokottól eltérő közlekedési rend a szokásoshoz képest körülbelül 5 perccel megnövekedő utazási időt jelent. Az alsó rakpartok lezárása miatt a belvárosban és a párhuzamos utakon jelentős torlódásokra lehet számítani, ezért kérjük, hogy aki teheti, a 2-es villamos és a 2-es villamospótló autóbusz helyett a sűrűbben közlekedő nagykörúti villamosokat használja úticélja elérésére.

A 2-es villamospótló autóbuszok közlekedése

A 2-es villamospótló autóbuszokat az árvíz miatti speciális menetrend visszavonásáig meghosszabbított útvonalon, a Nyugati pályaudvar M végállomástól a 16-os és a 105-ös autóbuszok Széchenyi István tér (Eötvös tér) megállójáig közlekedik, ahonnan rövid, 1-2 perces sétával érhető el a 2-es villamosok ideiglenes Eötvös tér végállomása. A meghosszabbított útvonalon az autóbuszra fel lehet szállni a Széchenyi István téren az Akadémia mellett (az Eötvös tér irányában) illetve a Vigyázó Ferenc utca kereszteződésénél (a Nyugati pályaudvar M irányában) is. Az alsó rakpartok lezárása miatt a belvárosban és a párhuzamos utakon jelentős torlódásokra lehet számítani, így javasoljuk a 2-es villamos és a pótlóbusz helyett a sűrűbben közlekedő nagykörúti villamosok használatát azoknak, akik a belvárost a Közvágóhíd felől érkezve szeretnék megközelíteni.

Budapest, 2013. június 5.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.