Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Forgalmi változások a május 25-26-ai hétvégén

A 2013. május 25-26-ai hétvégén több forgalmi változásra kell számítani Budapesten. Rövidített útvonalon jár több hév-szerelvény, terelve közlekedik több autóbusz és újabb járatainkon vezetjük be az elsőajtós felszállási rendet. A változtatásokról az alábbi összefoglalónkban olvashatnak.

Rövidített útvonalon jár hétvégén a H6-os és a H8-s hév

Karbantartási munkák miatt egész hétvégén rövidített útvonalon közlekedik a H6-os hév. A szerelvények Közvágóhíd és Tököl között járnak, Tököl H és Ráckeve H között pedig hév-pótló autóbuszokkal lehet csak közlekedni. Az említett megállók között a H6-os hév-pótló autóbuszokra minden hév-állomáson, a H6E hév-pótló buszokra pedig minden érintett településen csak egy megállóban lehet felszállni. További részleteket az alábbi linken lehet olvasni.

Karbantartási munkát végeznek a H8-as hév vonalán is, így május 25-én, szombaton és 26-án, vasárnap a H8-as hév is rövidített útvonalon közlekedik. Az említett napokon Mogyoród H és Gödöllő H állomások között hév-pótló autóbuszok szállítják az utasokat. Részletek az alábbi linken.

Terelve közlekednek a 15-ös, 115-ös, 151-es, 948-as, 16-os és 105-ös autóbuszok

Május 24-én, péntektől kezdődően, szombaton és vasárnap is egész nap módosított útvonalon járnak a 15-ös és a 115-ös autóbuszok. A több napos módosításra a IX. kerületi Bakáts téren és a Ráday utcában tartandó X. Református Zenei Fesztivál rendezvényei miatt kerül sor. Az autóbuszok emiatt az Üllői út – Ferenc körút útvonalon át érik el a Boráros teret. Részleteket az alábbi linken lehet olvasni.

Május 25-én, szombaton 6 órától várhatóan május 27-én, hétfőn reggel az első indulásig a 151-es és a 948-as autóbuszok Csepel felé terelve közlekednek. A terelésre a Nagysándor József utcában zajló villamos-felújítási munkák miatt kerül sor. Részleteket itt lehet olvasni.

Szombaton délután és este elkerülik az Alagutat a 16-os és a 105-ös autóbuszok filmforgatás miatt, amiről további részleteket honlapunkon olvashatnak.

Módosított útvonalon járnak vasárnap délelőtt a 75-ös és a 79-es trolibuszok

Vasárnap délelőtt 9 és 11 óra között terelve közlekednek a Városligetben a 75-ös és a 79-es trolibuszok. A terelésre a Hősök terén tartott „Magyar Hősök Emléknapja” miatt kerül sor, aminek részleteiről az alábbi linken lehet olvasni.

Bővül az elsőajtós felszállási rendben közlekedő buszok száma

Május 25-én, szombaton a 237-es, majd hétfőn a 203-as és a 251-es buszjáratokon vezetjük be az elsőajtós felszállási rendet. Ezeken a járműveken az utasok igény esetén a járművezetőnél is vásárolhatnak jegyet. További részleteket az alábbi linken lehet olvasni.

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.