- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Év végéig 32 Van Hool busz újul meg

Várhatóan 2013 decemberéig megújul a teljes, 32 tagú Van Hool AG300 típusú csuklós buszflotta. A buszokat 2009-ben vásárolta a BKV közvetlenül a Van Hool gyártól. A buszok korábban Brüsszelben közlekedtek, az üzemidő lefutása után visszavásárolta őket a gyártó, majd onnan kerültek Magyarországra.

A napi használat természetes hatásai mellett a rongálások is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a 2009-ben beszerzett, és Brüsszel városából való megérkezésük után  felújításon át nem esett csuklós autóbuszok mind külső, mind belső esztétikai állapota napjainkra kritikussá vált. Ez mára már a járművek utashasználati értékét is csökkentette. Ezért a BKV a BKK által biztosított beruházási forrásokból a 32 tagú flottát teljes külső-belső arculatjavítási rekonstrukciónak veti alá, olyan modern alkalmazások felhasználásával, amelyekkel védeni tudjuk a buszokat a rongálások hatásaitól. Tarlós István főpolgármester határozott elvárása a BKK-tól a budapesti buszflotta fejlesztése, ennek keretében érkezett először több mint 100 használt alacsonypadlós jármű, majd idén 150 új busz Budapestre, és ennek jegyében végezzük ezen felújítási munkákat is.

A buszok a 23-as, a 36-os, az 54-es, az 55-ös, a 66-os, a 66E, a 68-as, a 84E, a 89E, a 94E, a 148-as és a 294E vonalakon közlekednek.

A munkálatok során:

A munkálatokról ide kattintva tekinthető meg a Facebook-galériánk.

Így néztek ki a Van Hool buszok régi festéssel: