Híreink

Megkezdődött az első gázüzemű buszteszt

MAN gázbusz (kis kép) (fotó: Nyitrai Dávid)

Április 20-án megkezdte egy hónapig tartó tesztútját a sűrített gázzal működő (CNG) busz Budapesten. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV által közösen tesztelt jármű a 15-ös és a 115-ös buszok vonalán közlekedik május 17-ig.

A most forgalomba álló járművet a Főgáz CNG Kft. és az MAN buszgyártó bocsátotta a BKK és a BKV rendelkezésére. Az alacsonypadlós autóbusz hétköznapokon a 15-ös, szombatonként valamint munkaszüneti napokon pedig a 115-ös busz vonalán a Boráros tér H és a Lehel tér M valamint az Árpád híd M között közlekedik kifejezetten tesztjelleggel. A 12 méter hosszú autóbuszon 39 ülőhely és 41 állóhely található, valamint természetesen a kerekesszékes utasaink számára is biztosítottak az utazási feltételek. Az utasok komfortérzetét duplaüvegezésű biztonsági üvegajtók, a második ajtónál kézi rámpa, valamennyi ajtónál halogén világítás valamint konvektoros és fúvós utastérfűtés, klímaberendezés és elektromos tetőszellőző növeli. Az ideiglenes jelleggel közlekedő környezetbarát hajtásrendszerű autóbusz a többi járműhöz képest alacsonyabb hanghatással üzemel, s a belvárosi környezetben előnyösen befolyásolja a levegő tisztaságát is. Az autóbusz részletes műszaki paramétereiről bővebben lehet olvasni az alábbi linken.

MAN gázbusz (fotó: Nyitrai Dávid)Annak ellenére, hogy ez idáig több szakmai tanulmány is született arról, hogy a gázüzemű autóbuszok olcsóbban és hatékonyabban működtethetőek, kifejezetten a budapesti közlekedéshez kapcsolódóan még nem rendelkezünk érdemi tapasztalatokkal. Éppen ezért lesz a fővárosi közösségi közlekedés szempontjából különösen hasznos a most elkezdett próbaüzemeltetés. A gázüzemű jármű tesztje egy belvárosi vonalon, tehát jelentős igénybevétel mellett történik, így a budapestiek széles köre fog találkozni az új típusú autóbusszal.

MAN gázbusz (fotó: Nyitrai Dávid)Utasaink véleményére továbbra is számítunk, ezért kérjük, tapasztalataikat osszák meg velünk! Ügyfélszolgálatunk munkatársai várják hívásukat a 06-1-258-4636-os telefonszámon, de ha szívesebben írnának e-mailt, örömmel fogadjuk visszajelzésüket a [email protected] e-mail címen.

Kérjük, hogy véleményük kialakítása során figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

Kapcsolódó cikk:

Gázüzemű buszt tesztel a BKK

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.