Közlemények

Csütörtökön két hév-vonalon is kábellopás történt

Megrongált tápkábel (kis kép)

2013. április 25-én, csütörtökön a H6-os hév vonalán tápkábel-lopás történt. A vonalon egyszerre két helyen, a Szigetmajor megállónál, illetve a Timót utcai megállónál is eltulajdonították a betáplálási kábelt. A lopás által okozott teljes anyagi kár 1,6 millió forint.

Ugyancsak kábellopás és rongálás történt a H7-es hév vonalán a Kvassay gépháznál. Ismeretlen elkövetők megrongáltak két elektromos szekrényt és eltulajdonítottak 70 méter betáplálási kábelt. Az okozott kár 750 000 forint.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapest, 2013. április 25.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.