Rendezvény miatt forgalmi változások várhatóak a belvárosban vasárnap

2013. március 17-én, vasárnap rendezvény miatt a Kálvin tér környékén útlezárásra kell számítani. Több tömegközlekedési járatunk, így a 47-es és a 49-es villamosok, a 115-ös autóbuszok, valamint a 83-as trolibuszok módosított útvonalon közlekednek majd. Az M1-es, M2-es és M3-as metrókkal illetve a 4-es és a 6-os villamosokkal azonban a belváros egész nap elérhető lesz, ezeket ajánljuk a utasainknak. Közleményünkben a rendezvény miatt tervezett lezárásokról és a kapcsolódó forgalmi változásokról adunk tájékoztatást, az aktuális és pontos közlekedési helyzetről Facebook-oldalunkon lehet folyamatosan informálódni március 17-én.

47-es és 49-es villamosok

Vasárnap, reggel 9 órától várhatóan 20 óráig a 47-es és 49-es villamosok a dél-budai végállomásaiktól a Szent Gellért térig eredeti útvonalukon, majd innen a 19-es és a 41-es villamosok útvonalán a Batthyány tér M+H végállomásra közlekednek. A kiskörutat a Szent Gellért térről a 7-es és a 173-as, a Batthyány térről pedig az M2-es metróval érhetik el utasaink.

115-ös autóbusz

Az autóbuszok vasárnap, reggel 9 órától este 20 óráig rövidített útvonalon közlekednek az Árpád híd M és a Deák Ferenc tér M között. A járat a Nádor utcáig eredeti útvonalán jár, majd az alábbi ideiglenes megállókban áll meg:
  • József nádor tér: a 16-os és a 105-ös buszok megállója
  • Deák Ferenc tér M: a 105-ös autóbusz megállója

83-as trolibusz

Vasárnap, reggel 9 órától várhatóan 20 óráig a Kálvin tér és a Vámház körút lezárása miatt az Üllői úttól rövidített és módosított útvonalon közlekednek, így kihagyva a Ráday utca, Közraktár utca, Czuczor utca, Vámház körút, Kálvin tér M megállókat, a trolik ideiglenes végállomása az Üllői úton a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt lesz. A fenti tömegközlekedési forgalmi változások a rendőrség operatív döntése alapján változhatnak. Budapest, 2013. március 16. Budapesti Közlekedési Központ