Forgalmi változások

Vasárnap délelőtt nem jár a H5-ös hév a Batthyány tér és a Margit híd között

Március 3-án, vasárnap a H5-ös hév vonalán a legelső indulástól délelőtt 11 óráig hév-pótló autóbuszok közlekednek a Batthyány tér végállomás és a Szépvölgyi út megállóhely (Kolosy tér) között. A vonatok Békásmegyer és Szentendre felől a Margit híd budai hídfőig, de nem a felszín alatti állomásig, hanem az ideiglenesen kialakított felszíni hév-állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza. A hévvel tehát csak a Batthyány téri végállomás nem érhető el, a vonatok a Margit híd és a Batthyány tér között nem járnak. A Szépvölgyi út és a Margit híd között pedig a pótlóbusz és a hév átlapoltan közlekedik.

Forgalmi változások a tömegközlekedésben

A hajnali üzemkezdettől egészen délelőtt 11 óráig közlekedő hév-pótló buszok a Szépvölgyi út és a Batthyány tér között járnak. A buszok az alábbi megállókban állnak meg:

  • Szépvölgyi út: a Szépvölgyi úton az Árpád fejedelem útja előtt,
  • Margit híd, budai hídfő H: a 86-os, 160-as és 260-as autóbuszok megállójában,
  • Batthyány tér: a buszvégállomás területén, a Vásárcsarnok felőli oldalon.

Az első, teljes vonalon közlekedő hév-szerelvény ezen a napon a Batthyány térről 11:08-kor indul Békásmegyerre, 11:18-kor pedig Szentendrére. Szentendréről az első, Batthyány térig közlekedő vonat 10:33-kor, Békásmegyerről pedig 10:41-kor indul.

A H5 közlekedése

Forgalmi változások a közúti közlekedésben

A Bem rakparton a Batthyány tér és a Margit híd között szakaszos forgalomelterelések és parkolási tilalmak lesznek érvényben a Csalogány utca és a Ganz utca közötti szakaszon

  • A Csalogány utca és a Ganz utca közötti szakaszon a Duna felőli sáv szakaszosan lesz használható a közúti forgalom számára.
  • A Ganz utcától a bal oldali sávra tereljük a forgalmat, majd a Bem tértől egészen a Margit hídig az ellenkező irányú forgalmat elválasztó járdaszigetet kikerülve, a szembejövő oldalra. Az északi irányba a Margit hídi felhajtónál térhet vissza a forgalom.

kozuti forgalomkorlatozasok_h5

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején is zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2013. február 27.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.