- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Vágányzár a 60-as villamos (a fogaskerekű) vonalán

A korábban megrongált erősáramú kábelek pótlása miatt a 60-as villamos (a fogaskerekű vasút) vonalán 2013. február 12-én, 13-án és 14-én (kedden, szerdán és csütörtökön) naponta 18 órától üzemzárásig nem közlekednek a szerelvények.

A BKV szakemberei a korábban megrongált, illetve eltulajdonított erősáramú kábelek pótlását végzik a 60-as villamos (a fogaskerekű vasút) vonalán február 12. és 14. között. Annak érdekében, hogy utasainkat a lehető legkevesebb kellemetlenség érje, a munkákat február 12-én, 13-án és 14-én, kedden, szerdán és csütörtökön este végzik a szakemberek, ezeken a napokon a 60-as villamos (a fogaskerekű vasút) csak 18 óráig közlekedik.

A fogas szerelvények helyett a vágányzár idején a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy között a 21-es és a 21A jelzésű autóbuszokkal utazhatnak utasaink, míg a Svábhegy és Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között 60V jelzéssel pótlóbuszokat indítunk. A pótlás idején a Városmajorból a Széll Kálmán tér M az 59-es és 61-es villamosok segítségével közelíthető meg, onnan lehet a 21-es és 21A buszokkal utazni.

Az utolsó 60-as villamos a Városmajorból 17:40-kor; a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomástól pedig 17:59-kor indul. Az első 60V jelzésű pótlóbusz 18:11-kor indul a Svábhegy megállótól.

Mivel a pótlást csak átszállással lehet megoldani, ezért a 60-as villamossal (a fogaskerekű vasúttal) utazni kívánó utasaink összesen egy vonaljeggyel utazhatnak végig az alábbi három szakaszon:

Fontos tudni, hogy az első felszálláskor a megszokott módon vonaljegyet kezelni kell. Az első átszállás alkalmával a Széll Kálmán téren vagy a Svábhegynél a vonaljegy másik, számkocka nélküli végét kell kezelni. Második átszállás esetén a vonaljegyet nem kell újra kezelni. Az átszállójegyeket nem kell többször kezelni.

Az autóbuszokon, így a 60V jelzésű pótlójáraton kerékpár szállítására nem tudunk lehetőséget biztosítani.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az utasainkat ért kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük megértésüket és türelmüket!

Budapest, 2013. február 8.

Budapesti Közlekedési Központ