- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Sűrűbb és kényelmesebb közlekedés a 2-es és 24-es villamosok vonalán

2013. február 23-ától, szombattól új menetrendet léptetünk életbe a 2-es és 24-es villamosok vonalán. Ennek eredményeképp a 2A villamos – a korábban lefolytatott társadalmi egyeztetés eredménye alapján –  indulásai beolvadnak a 2-es villamos menetrendjébe és ezentúl minden járat a Közvágóhídig közlekedik. Jelentősen átalakítjuk a menetrendet és a zsúfolt időszakokban növeljük a 2-es és 24-es vonalakon az indulások számát, a szerelvények több napszakban sűrűbben közlekednek. A változtatásokkal egyenletesebb lesz a pesti rakparton kiemelt szerepet betöltő 2-es villamos közlekedése, jelentősen csökken a zsúfoltan érkező járművek aránya. A 2-es villamos új menetrendje a 2-es és 2A eddigi összesített teljesítményéhez képest 8%-kal több kapacitást kínál utasainknak. Az új menetrendek a Közvágóhídnál és a Boráros téren kedvező csatlakozást biztosítanak a H6-os és a H7-es vonalakhoz is, ily módon a belső városrészek és Dél-Pest között komplexen javítják a szolgáltatás minőségét, kiszámíthatóbbá téve a hévek igénybevételét is.

A világ egyik legszebb villamosvonalának választott 2-es villamos szerepe igen összetett. Nem csak a Csepel és Ráckeve-Pesterzsébet irányából hévvel és buszokkal érkező utasainkat köti össze a Belvárossal, valamint biztosítja a centrumban a számos intézmény és munkahely elérhetőségét, de a turisták és a szórakozni vágyó közönség is szívesen használja. Ezek révén a 2-es vonal Budapest egyik legforgalmasabb villamosjárata.

Az új menetrendekkel sűrűbbé tesszük a belvárosi kiszolgálást és jelentősen javítjuk a Soroksári úti munkahelyi és szabadidős utazási igényeket is: az itt található irodaházakba történő munkába járás megkönnyítésére külön figyelmet fordítottunk, hasonlóan a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája sűrű, az előadások rendjéhez igazodó kiszolgálására is. A H6-os hév utasait is érinti a villamosok menetrendjének megváltozása, hiszen nagyon sok a Közvágóhídnál átszálló utas. Az ő érdekükben mind a 2-es, mind a 24-es villamosok menetrendjének kialakításakor fontos szempont volt a minél rövidebb és tervezhetőbb átszállási idők biztosítása.

A változások részletezése a 2-es villamoson:

A változások részletezése a 24-es villamoson:

Változás a H6-os héven:

Bízunk abban, hogy a 2-es és 24-es villamosok közlekedésének átszervezése utasaink elégedettségére szolgál majd.

Az új menetrendek az alábbiak:

Budapest, 2013. február 18.

Budapesti Közlekedési Központ


Kapcsolódó híreink: