Híreink

Módosul a BKK díjszabása Budakeszin és a dunai hajókon

Budapest Főváros Önkormányzata módosította a Budapesti Közlekedési Központtal 2012. április 27-én kötött, a Feladatellátásról és közszolgáltatásról szóló keretmegállapodást. A módosítások értelmében egyszerűsödik a jegyek használata Budakeszi belterületén, valamint változik a menetrend szerinti hajójárataink díjszabása is.

Bevezetjük az önálló hajójegyet

 

2013. május 1-től önálló hajójegy váltja fel a helyszínen váltott vonaljegyet a menetrenddel közlekedő dunai hajójáratokon (D11, D12, D13). A munkanapokon jelenleg is érvényes egyéb jegyek és bérletek változatlan feltételekkel jogosítanak utazásra a hajójáratokon, azonban a helyszínen váltott vonaljegyek helyett 2013. május 1-től önálló hajójegyet és annak gyermekek által használható változatát vezetjük be. Az önálló hajójegy 750 Ft-os áron, annak kedvezményes formája (a 15 évesnél fiatalabb gyermekek részére) pedig 550 Ft-os áron kerül a kínálatba.

 

Május elsejétől tehát:

 

• munkanapokon a Budapest-bérletek, a 24 órás, 24 órás csoportos és 72 órás Budapest-jegyek, valamint a Budapest-hetijegy, továbbá a kerékpárbérlet, a kedvezményes csoportos tanulójegy, a rendezvényhez kapcsolódó jegyek és a kombijegy változatlanul érvényesek a D11 és D12-es hajójáratokon

• munkanapokon a D11 és D12 járatokon a fenti jegy- és bérlettípusokkal nem rendelkező, díjmentes utazásra nem jogosult utasaink számára, hétvégén pedig a D13 viszonylaton minden, díjmentes utazásra nem jogosult utasunk számára a 750 forintos hajójeggyel vagy 15. életévüket be nem töltött gyermekek számára az 550 forintos kedvezményes hajójeggyel vehetőek igénybe a járatok

• a közforgalmú helyi közlekedésben díjmentesen utazó utasaink mindennap díjmentesen vehetik igénybe a hajójáratokat

 

Egyszerűbb közlekedés Budakeszin

 

22-es autóbusz a budakeszi végállomásonA Budakeszi önkormányzatával folytatott tárgyalások eredményeként a 22-es, 22A és a 222-es autóbusz viszonylatok között a Budakeszi belterületén folytatott utazások során nem lesz szükséges az utasoknak átszállás esetén második vonal- vagy gyűjtőjegyet érvényesíteniük, amennyiben a 22-es vagy a 22A buszokról a 222-es buszra illetve a 222-es buszról a 22-es vagy a 22A buszra azok első közös megállójában, a Gyógyszertár megállóban szállnak át. (A nem közös megállókban történő átszállás, például a 222-es busz Gimnázium megállójából történő átszállás a 22 v. 22A járatra a Budakeszi, városháza megállóban utazás-megszakításnak minősül, arra a díjmentes átszállás lehetősége nem vonatkozik. A Gyógyszertártól a Széll Kálmán tér irányában elhelyezkedő további, közös megállókban – pl. Erkel Ferenc utca – szintén nem alkalmazható a díjmentes átszállás: az ugyanazon irányba tartó jármű esetében ez utazás-megszakításnak, az ellentétes irányba tartó jármű esetében ez visszafordulásnak minősül, tekintettel a járművek párhuzamos nyomvonalára. A BKK Zrt. vonal-, gyüjtő-, és átszállójegyei sem utazás-megszakításra, sem visszafordulásra nem jogosítják az utasokat.) Bár a változtatás csekély mértékben bevételkiesést okoz, a BKK és Budakeszi Város Önkormányzata között kötött előnyös megállapodás részeként, a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján ez a változtatás életbe lép. Az intézkedés az elmúlt évek hálózatfejlesztései miatt vált szükségessé.

 

2013. február 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ az agglomerációs településekkel kötött megállapodások alapján új, a helyi igényekhez jobban igazodó menetrendet léptetett életbe. A fejlesztés érintette a Budakeszi belterületén is közlekedő 22-es és 222-es autóbuszok menetrendjét is. Ennek a megállapodásnak, valamint a most meghozott közgyűlési döntésnek köszönhetően jelentősen javult Budakeszi kiszolgálása. Bízunk benne, hogy a végrehajtott fejlesztésekkel utasaink elégedettek lesznek és mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy még többen válasszák a közösségi közlekedést az autózás helyett ingázásuk során.

 

Budapest, 2013. február 27.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.