Forgalmi változások

Megváltozik a Baross téren a forgalmi rend

2013. február 20-án, szerdán a Baross tér átépítése újabb üteméhez érkezik, ezért új forgalmi rend lép életbe.

A Kerepesi út felől a Blaha Lujza tér felé továbbra is egy forgalmi sáv és egy buszsáv lesz járható a Rottenbiller utcai felüljáró környezetében egy rövid szakaszon, míg a Hungária körút felé változatlanul két forgalmi sáv használható. A ideiglenes sávok vonalvezetése azonban mindkét irányban változik, ezért kérjük a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a forgalomkorlátozással érintett térségben.

Fontos változás, hogy a Baross térről a Fiumei út felé nem lehet balra kanyarodni, illetve a Rákóczi útról sem lehet jobbra kanyarodva elérni a Fiumei utat.

A Kerepesi út felől érkezőknek a Fiumei út elérésére a Lóvásár utca – Mosonyi utca – Festetics György utca útvonalat ajánljuk, míg a Rákóczi út felől a Kenyérmező utca – II. János Pál pápa tér – Légszesz utca terelőút vehető igénybe. A Fiumei útról a Kerepesi út felé való jobbra kanyarodás lehetősége egy forgalmi sávon változatlanul biztosítva lesz.

A Baross tér rendezésének eredményeképpen sor kerül:

  • a Rottenbiller utca – Rákóczi út – Fiumei út – Kerepesi út – Thököly út csomópontjának átépítésére, a Rákóczi úti aluljáró bontására;
  • a Keleti pályaudvar előtti tér rendezésére, valamint a meglévő aluljáró felújítására és a metróállomáshoz vezető aluljáró kapcsolat kiépítésére;
  • a Keleti pályaudvar Thököly úti oldalán a Verseny utcai torkolat térségének rendezésére, valamint
  • a Thököly út Verseny utca és Hernád utca közötti szakaszának felújítására.

2014 elejére a Baross tér új, végleges formája egyszerre biztosítja majd a Keleti pályaudvar, mint műemlék látványának érvényesülését és az eredeti térforma visszaállítását, ugyanakkor egy városközponti tér jön létre, biztosítva a közösségi közlekedés járművei közötti jobb kapcsolatrendszert és a gyalogosok könnyű, akadálymentes közlekedését, illetve a tér közösségi funkcióit is pihenőterületekkel és a pályaudvar előtti gyalogos tengellyel.

A Baross tér felszínrendezésével kapcsolatban bővebb információt az alábbi linken olvashatnak. https://bkk.hu/2012/11/megkezdodott-a-baross-ter-felszinrendezese/

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején a forgalom a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését.

Budapest, 2013. február 18.

Budapesti Közlekedési Központ


Kapcsolódó hírek:

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.