Forgalmi változások

Demonstrációk miatt várható forgalmi változások hétfőn

2013. február 11-én, hétfőn a belvárosban több helyszínen vonulásos demonstrációt tartanak. Az első demonstrációra érkezők a város több külterületi pontjáról rendőri kísérettel 9:00 és 9:30-as indulással vonulnak a belsőbb területek felé, délután pedig a belvárosban lesz tüntetés. A rendőrség a zárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, nagyobb létszám esetén a vonulás irányában korlátozhatják a közúti forgalmat, emiatt a felszíni közösségi közlekedésben is változások várhatóak. A lezárásoktól függően változhat a 9-es és 15-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 47-es és 49-es villamosok közlekedése.

Demonstrációk útvonala

  • Az első demonstrációra érkezők a város több külsőbb pontjáról az érintett főútvonalakon rendőri kísérettel 9:00-es és 9:30-as indulással vonulnak. A XXIII., Ócsai út felől, a XXII., Nagytétényi út felől jövő demonstrálók várhatóan 13:00 óra körül a IX., Mester utcában találkoznak, innen a Károly körútra vonulnak át, itt csatlakoznak a XVI., Szabadföldi úton érkezőkkel. A rendőrség a menetek haladását a szélső sávok elzárásával, szakaszos forgalomkorlátozással biztosítja. 14 órától várhatóan 15 óráig a demonstráción részt vevők az Astoriánál, a Károly körúton gyülekeznek, majd a Károly körút – Deák Ferenc tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Kossuth Lajos térre. Az útvonal mentén a közutak forgalmában korlátozások lehetnek.
  • A másik rendezvény résztvevői 15 órától a Deák Ferenc téren gyülekeznek a Városháza melletti téren, majd kb. 16 órakor indul a vonulásos demonstráció a Deák Ferenc tér – Károly körút – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Kecskeméti utca – Egyetem tér – Királyi Pál utca – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság tér – Szent Gellért tér – Műegyetem rakpart útvonalon. A demonstrálók a menet idején, több helyszínen, a Múzeum körúton a Nemzeti Múzeum előtt, az Egyetem téren és a Fővám tér várhatóan 10-15 percre megállnak.

A demonstrációk miatt  a közösségi közlekedésben korlátozások lehetnek, a rendőrség döntésének függvényében. Az érintett járatok a következők:

9-es autóbuszok

A Kiskörút délutáni lezárása esetén a 9-es autóbuszok rövidített útvonalon, Kőbánya alsó vasútállomás és Kálvin tér M között közlekednek és Kőbánya felől a 83-as trolibusz vonalán fordulnak meg. Ebben az esetben a Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M megállóhelyeket a busz nem érinti, illetve a Deák Ferenc tér M felé a Szentkirályi utca megállóhely is kimarad.

15-ös autóbuszok

Délután, a közút forgalmának korlátozása esetén a 15-ös autóbuszok megosztva közlekedhetnek a Boráros tér H (Közraktár utca) és Kálvin tér M, valamint a Lehel tér M és Deák Ferenc tér M között. A Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca lezárása esetén a buszok a Bajcsy-Zsilinszky út felé kerülhetnek.

47-es és 49-es villamosok

A Szabadság híd, a Fővám tér és a Kiskörút esetleges délutáni vagy kora esti teljes lezárásának esetén a villamosok a 19-es és 41-es vonalán, terelt útvonalon, a Batthyány tér M+H végállomásra közlekednek majd a Deák Ferenc tér M helyett.

70-es és 78-as trolibuszok

Az Alkotmány utca esetleges kora esti teljes lezárása esetén a 70-es trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Lövölde tér, a 78-as trolibuszok szintén rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Lövölde tér között közlekednek majd.

A fenti korlátozások életbe léptetése a demonstráción részt vevők számának, illetve a hatóságok döntéseinek függvénye, a fentiek kizárólag utasaink előzetes tájékoztatását szolgálják. Kérjük, ne feledjék, hogy hétfőn a belváros forgalmában a Ferenciek terén szombaton megkezdett munkák miatt és a Keleti pályaudvarnál hétfőtől kezdődő építési ütem miatt amúgy is jelentős korlátozások lesznek. További részletek itt:

https://bkk.hu/2013/02/folytatodik-a-ferenciek-tere-felujitasa-valtozik-a-felszini-kozlekedes-forgalmi-rendje/

https://bkk.hu/2013/02/februar-11-tol-csak-egy-forgalmi-savot-hasznalhatnak-majd-a-baross-tertol-a-centrum-fele-halado-buszok-illetve-autok/

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a demonstrációk idején is zavartalan legyen a forgalom. Facebook-oldalunkon, melyet a https://www.facebook.com/bkkbudapest linkre kattintva érthetnek el utasaink, folyamatosan tájékoztatást adunk majd a demonstrációk miatt  esetlegesen megváltozó, aktuális közlekedési helyzetről. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2013. február 10.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.