Híreink

Bemutattuk a FUTÁR-t és a négyes metrót Varsó főpolgármesterének

Bemutattuk a FUTÁR-t és a négyes metrót Varsó főpolgármesterének (kis kép) (fotó: Nyitrai Dávid)

Látogatást tettek Tarlós István meghívására Budapesten a V4-es fővárosok főpolgármesterei, a találkozót követően pedig pénteken a varsói delegáció megtekintett néhány kiemelt jelentőségű közlekedésfejlesztési projektet, köztük a FUTÁR diszpécserközpontját és a 4-es metró beruházást – a Duna alatti alagútszakaszt is megnézték.

Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó főpolgármestere és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a 4-es metróban (fotó: Nyitrai Dávid)Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére 2013. január 10-én, csütörtökön Budapesten találkoztak a V4-es fővárosok főpolgármesterei. A találkozó fő célja a Visegrádi Csoport fővárosai közötti együttműködés megújítása, továbbá közös együttműködési lehetőségek és kezdeményezések megvitatása volt.

Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó főpolgármestere és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a 4-es metróban (fotó: Nyitrai Dávid)Az eseményen részt vett Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó főpolgármestere is, aki kíséretével pénteken megtekintett néhány kiemelt fontosságú, folyamatban lévő budapesti közösségi közlekedésfejlesztési projektet, így a FUTÁR diszpécserközpontját, a kelenföldi járműtelepet és 4-es metró beruházást is.

Hanna Gronkiewicz-Waltz, Varsó főpolgármestere és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a 4-es metróban (fotó: Nyitrai Dávid)A főpolgármester asszonyt és delegációját Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a DBR Metró Projekt Igazgatóság szakembereinek bevonásával kísérte végig a Fővám téri, illetve a Szent Gellért téri állomáson, valamint a két megállót összekötő, Duna alatti alagútszakaszon. Később a kelenföldi járműtelepre is ellátogatott a delegáció. Varsóban most épül a második metróvonal, így a látogatás gyakorlati célokat is szolgált. A főpolgármester asszony  kiemelte, hogy a lengyel főváros közlekedésszervezője, a ZTM és a Budapesti Közlekedési Központ között rendszeres és jó munkakapcsolat épült ki.

(fotó: Nyitrai Dávid)Budapest, 2013. január 11.

Budapesti Közlekedési Központ
DBR Metró Projekt Igazgatóság

 

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.