Forgalmi változások

Változások Óbudán: módosuló útvonalak és új éjszakai járat a Királyok útján

2013. január 25-étől, péntektől új éjszakai járatot indítunk az óbudai Királyok útja térségének jobb kiszolgálása érdekében. Az óbudai és csillaghegyi térséget kiszolgáló viszonylat a 923-as éjszakai autóbuszjárat mellett alternatívát kínál a békásmegyeri lakótelepre utazóknak is. A békásmegyeri utasok számára ugyancsak könnyebbséget jelent, hogy január 26-ától, szombattól a 34-es autóbusz helyett a 106-os vonalon közlekedő kocsik térnek be a Sujtás utcai kitérőbe. Mindkét javaslatunkat korábban nyilvános konzultációra bocsátottuk és utasaink támogatták azokat, ezért döntöttünk bevezetésük mellett.

A 34-es helyett a 106-os autóbuszok térnek be a Sujtás utcába

Január 26-ától, szombattól a 34-es járatok helyett a 106-os autóbuszok térnek be a Sujtás utcába. A fejlesztés révén a nagyobb utasforgalmat bonyolító és hosszabb útvonalon, egészen Békásmegyerig közlekedő 34-es járat menetideje csökken, ezzel az átutazó utasok 1-2 perccel hamarabb érhetnek úti céljukhoz. A Római úti lakótelep megkerülésével a körforgalomban közlekedő 106-os viszonylat pedig egyszerűbb eljutást biztosít az alapvetően csak egy irányban kiszolgálható Sujtás utcai megállóban felszálló utasok részére az Óbuda központi területei és az M3-as metróvonal felé, hiszen a lakótelepet körbeutazva leszállás és átszállás nélkül tudnak utazni.

Az útvonal-módosítással nem változik a járatok követési ideje. Az intézkedéssel egyidejűleg javítjuk a 134-es járattal való menetrendi hangolást, így a 34-es járatok mellett a 106-os és 134-es vonalak közötti átszállással is lehet utazni Árpád híd M és Békásmegyer H között. Az átszállást minden időszakban és mindkét irányban biztosítjuk a két viszonylat között a menetrendek megfelelő összehangolása révén.

A járatok módosítását korábban társadalmi egyeztetés előzte meg, melynek indító lapját és kiértékelését itt találják:

https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/a-34-es-es-106-os-viszonylatok-utvonalanak-es-kovetesi-idejenek-modositasa/

https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/a-34-es-es-a-106-os-viszonylatok-utvonalanak-modositasa/

Új éjszakai járat indul 934-es jelzéssel a Királyok útja érintésével

További fejlesztés az óbudai és csillaghegyi térségben, hogy a jelenleg hajnali fél 2-ig a Nyugati pályaudvar M-től Békásmegyer H-ig közlekedő 923-as jelzésű sűrítő menetek helyett új éjszakai járat indul 934-es jelzéssel a Római úti lakótelep, a Nánási út, a Királyok útja és a Pünkösdfürdő utca érintésével a Békásmegyer H állomásig a Nyugati pályaudvarról. Az új járat a Nyugati pályaudvartól indulva a 923-as útvonalán halad egészen a Római térig, ahol a 106-os járatok útvonalára kanyarodva a Kadosa utcán át éri el a Nánási utat, majd a 34-es járat útvonalán át jut el Békásmegyerre, új területet kapcsolva az éjszakai hálózatba. Az új járat végállomása a 923-as autóbuszokkal közösen a hév-állomásnál lesz.

Az új járat Békásmegyerre minden éjjel négyszer közlekedik éjféltől 0.02, 0.32, 1.02, 1.32 időpontokban. A 923-assal közösen ez azt jelenti, hogy éjfél és 1:47 között közösen 15 percenként kínálunk szolgáltatást Óbuda felé a belvárosból. A járat a Nyugati pályaudvar M végállomás felé naponta egyszer, 0.57 perckor indul. A Belváros irányában a buszok a Nánási úton végighaladva a 106-os járat útvonalán érik el Aquincum H megállóhelyet, ahonnan a 923-as autóbuszokkal azonos útvonalon jutnak el a Nyugati pályaudvarhoz.

A 934-es buszok a 2013. január 25-ről 26-ra, péntekről szombatra virradó éjszaka közlekednek először. Ettől az időponttól kezdve 923-as sűrítő menetei nem közlekednek, ezeket váltja fel a 934-es, így a 923-as buszok egész éjszaka 30 percenként indulnak.

A módosítás célja továbbá a csillaghegyi térség tehermentesítése az éjszakai buszközlekedés zajterhelése alól, a kerületi önkormányzat kérésének megfelelően.

A járatok módosítását korábban társadalmi egyeztetés előzte meg, melynek indító lapját és kiértékelését itt találják:

https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/923-as-autobusz-utvonalanak-modositasa/

https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/csillaghegy-es-bekasmegyer-ejszakai-kiszolgalasanak-modositasa/

Bízunk benne, utasaink elégedettek lesznek a forgalmi változásokkal, melyek mindkét esetben új kapcsolatokat, fejlesztést jelentenek Óbuda közlekedésében.

Budapest, 2013. január 24.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.