Híreink

Kábelt loptak a H6-os hév és az 51-es villamos vonalán

MXA sorozatú motorvonat a H6-os hév vonalán (kis kép)

2013. január 4-én, pénteken kora hajnalban ismeretlen elkövetők 200 méter betáplálási kábelt loptak a H6-os hév vonalán, a Duna hídnál. Az anyagi kár körülbelül 1,8 millió forint. Szintén pénteken, az 51-es villamos vonalán, a IX. kerületi Gubacsi úton ismeretlen elkövetők 70 méter betáplálási kábelt loptak. Az anyagi kár körülbelül 600 ezer forint. A H6-os hév forgalmát 5:40-ig egy vágányon tudtuk biztosítani, ezután pedig áramkorlátozást kellett bevezetni az érintett szakaszon az ellopott vezeték pótlásáig. A villamos forgalmában a lopás nem okozott fennakadást.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapest, 2013. január 4.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.