Közlemények

A havazásra tekintettel ingyenes volt a tömegközlekedés Budapesten

A havazás miatt, illetve a Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosított a BKK teljes vonalhálózatán, azaz Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon.

Az intézkedésről minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő kiértesítése megtörtént, kollégáinkat utastájékoztatási feladatokra irányítottuk át. Az ellenőrök a reggeli 8:45-ös bejelentés után mindössze egyetlen pótdíjcsekket állítottak ki 8:48-kor, azt az egyet is törölni fogjuk. Az ellenőrök tehát időben megtudták Tarlós István főpolgármester és a BKK intézkedését, és nem származott ebből probléma.

Az intézkedés célja az volt, hogy a havazás miatt elakadt autósok technikai akadályok nélkül tudjanak eljutni a BKK járataival munkahelyükre, iskolájukba, illetve haza, és a váratlan helyzetben ne a jegyváltási lehetőség esetleges hiánya miatt akadjanak el vagy maradjanak autóban. Az intézkedés tehát egy szolidáris gesztus, illetve a város mobilitásának a különleges időjárási körülmények közepette történő megőrzését célozta. Az intézkedéssel senkit, a bérletes utasokat sem érte hátrány, így visszatérítést a BKK Igazgatósága keddi döntése alapján nem áll módunkban felajánlani.

Kértük az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. Kötöttpályás fővonalaink, a metrók és hévek megbízhatóan közlekedtek, a villamosjáratok is néhány kivétellel jártak. A hegyvidéki buszjáratokon jelentős volt a fennakadás, többek között számos baleset és keresztbefordult autó miatt. Az intézkedés célja volt, hogy ezáltal is biztosítsuk mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének. Az intézkedés rendkívüli volt, kizárólag a hétfői napra és éjfélig szólt. Ezúton is köszönjük minden utasunk megértését a havazás miatt bekövetkezett forgalmi zavarok miatt, kollégáink azon dolgoztak, hogy a forgalom mihamarabb helyreálljon, az FKF pedig végezte az utak síkosságmentesítését.

A BKK vezérigazgatója hétfő délelőtt egyeztetett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökével: a budapesti iskolák a havazásra tekintettel természetesen igazoltnak tekintették a reggeli késéseket, hiányzásokat. Külön igazolásra a BKK-tól ezért nem volt szükség. Kértük a munkáltatókat, hogy hasonlóan járjanak el a forgalmi fennakadások okozta reggeli késések miatt.

Budapest, 2013. január 14.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.