Híreink

Megújulhat a 2-es villamos vonala és járműparkja

Az 1329-es pályaszámú KCSV7-es a Kossuth Lajos téren, a 2-es villamos vonalán (kis kép)

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében a BKK megvalósíthatósági tanulmányt készít a 2-es villamos felújítására, a kapcsolódó közterületek rendezésére és a vonal járműparkjának cseréjére vonatkozóan.

A Fővárosi Közgyűlés 2012. december 12-i ülésén döntött arról, hogy támogatja a 2-es villamos felújításáról szóló megvalósíthatósági tanulmányt, valamint a kapcsolódó engedélyezési tervek elkészítését. A 250 millió forint költségvetésű tervezési és előkészítési munka szervesen kapcsolódik a Kossuth Lajos tér átépítéséhez. A 2-es villamos Budapest egyik fontos közösségi közlekedési kapcsolati eleme, a Duna-parton észak-déli irányban végighaladva tárja fel a pesti belvárost, kapcsolatot teremtve a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között. A vonal hangsúlyos elemként járul hozzá a világörökség részét képező fővárosi Duna-part arculatához. Turisztikai jelentősége kiemelkedő, számos, az idegenforgalom szempontjából kiemelt helyszínt érint (Duna-korzó, Lánchíd térsége, Országház). Idegenforgalmi szerepe mellett a budapesti lakosok közlekedési igényeit is nagyban szolgálja, a szűk belvárosi utcákat elkerülve, (északi szakaszát kivéve) a közúti forgalomtól elkülönítetten halad, jó átszállási kapcsolatokat teremtve a pesti Belváros és a főváros más területei (Jászai Mari tér, Kossuth Lajos tér, Boráros tér), a H6 és H7 hév-vonalak, valamint az agglomeráció (Közvágóhíd) felé.

A mostani előkészítési projektben a felújítandó, átépítendő elemekre megvalósíthatósági tanulmány, valamint engedélyezési tervek készülnek.

A vonal jellegzetessége, hogy műszaki szempontból több egyedi adottsággal rendelkezik, amelyek a munkák jellegét meghatározzák. A feladatok a következők, melyekre a tervezés ki fog terjedni:

  • Megállóhelyi és végállomási peronok hosszának megnövelése: A megállóhelyi peronok átépítése szükséges annak érdekében, hogy a jövőben beszerzendő új, alacsonypadlós, 32-36 méter hosszú villamos járművek fogadására alkalmasak legyenek.
  • Végállomási vágányhálózat átépítése: A viszonylat mindkét mai végállomása a meglévő infrastrukturális adottságok miatt alkalmatlan a beszerzendő villamosok fogadására, azok hossza miatt, átépítésük szükséges.
  • Akadálymentesítés: A megállóhelyi peronok akadálymentes megközelítése minden megállóhelyen biztosítandó, különös tekintettel a frekventált belvárosi szakaszra, összhangban a Budapest Szíve programmal.
  • Pályafelújítás a Balassi Bálint utcai szakaszon: Ezen a szakaszon a villamosok pályája leromlott állapotú, a villamosok a közúti forgalommal együtt haladnak. A villamosok pályájának felújítása szükséges, az útszakasz jövőbeni szerepének újragondolásával, városképi összhangot teremtve az Országház körüli térség rendezésével, a kialakítandó forgalmi viszonyokkal.
  • · Lánchídi aluljáró: A Lánchíd pesti hídfője alatt átbújó villamospálya az aluljáró szűk keresztmetszete miatt csak keskeny kocsiszekrényű, ezáltal a mai korszerű villamosokhoz képest kisebb befogadóképességű villamosok közlekedését teszi lehetővé. Annak érdekében, hogy a szerelvények befogadóképessége (ezáltal a vonal kapacitása) növelhető legyen, az aluljáró átépítése szükséges.
  • Széchenyi István tér: A megállóhely akadálymenetesítése, környezetének rendezése kapcsolódik a tér teljes átépítéséhez, forgalomtechnikai átalakításához, a tér középső, ma a gyalogosok számára megközelíthetetlen, parkosított területének megnyitásához.
  • Széchenyi rakparti viadukt: A vonal műszaki szempontból egyik legérdekesebb része az Eötvös tér és a Március 15. tér közötti pályaszerkezet, amelynek teljes statikai vizsgálata, valamint szükség szerinti felújítása tervezett annak érdekében, hogy a beszerzendő korszerű nagyobb tömegéből adódó terhelést biztonságosan el tudják viselni.
  • Pályafelújítás az Erzsébet híd és a Szabadság híd közötti szakaszon: Az érintett szakaszon a villamospálya leromlott állapotú. Szükséges a pálya felújítása, valamint alkalmassá tétele arra, hogy a dél felé párhuzamosan közlekedő 15-ös és 115-ös jelzésű autóbuszok a kedvezőtlen Belgrád rakparti nyomvonal helyett igénybe vehessék a villamospályát.
  • Haller utcai vágánykapcsolat kiépítése: A projekt keretében szükséges a Soroksári út – Haller utcai csomópont újragondolása, a Soroksári úti és a Haller utcai villamospályák között a ma hiányzó, északi irányú vágánykapcsolat megtervezése, a 2-es és 51-es villamosok közötti átjárhatóság érdekében.

Amennyiben az infrastruktúra-fejlesztési projekt előkészítése jól halad, a fejlesztést uniós forrásokból a 2-es vonal járműparkjának cseréjével is össze tervezzük kötni.

Az előkészítési munkákat a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza a BKK számára, a Kormánytól a központi költségvetésből kapott támogatás felhasználásával. A tervek 2013 folyamán készülnek el.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.