Forgalmi változások

Közművezeték-felújítási munkák miatt januártól áprilisig lezárják a pesti alsó rakpart egy szakaszát

2013. január 2-tól, szerdától április elejéig a pesti alsó rakparton, az id. Antall József rakpart Országház melletti szakaszán vízvezeték építés kezdődik. Ez idő alatt az id. Antall József rakpart a Margit híd és a Garibaldi utcai felhajtó között mindkét irányban, teljes szélességében le lesz zárva. A Markó utcai le- felhajtó teljesen lezárásra kerül, sem lefelé, sem felfelé nem használható.

Autóval közlekedőknek az alábbi útvonalat ajánljuk:

  • Észak felől: a Margit hídtól északra lévő (a Carl Lutz rakpartról a Jászai Mari térre vezető) rakparti lehajtó haladási irányát megfordítjuk, ezáltal felhajtóvá alakítjuk át. Így északról dél felé a Dráva utca és a Jászai Mari tér között, teljes hosszában lehet használni a Carl Lutz rakpartot, majd a Margit hídnál felhajtva a Jászai Mari tér és a Garibaldi utca között a Kossuth Lajos téren át lehet közlekedni, míg az alsó rakpart Kossuth Lajos tértől délre eső szakaszát ismét a Garibaldi utcai fel-lehajtón lehet megközelíteni.
  • Dél felől szintén a Garibaldi utcai felhajtó használható, a Kossuth Lajos tértől a felső rakpartot, azaz a Széchenyi rakpartot kétirányúsítjuk, az észak felé tartó autósok azonban csak Szent István parknál térhetnek vissza az alsó rakpartra.

A beruházás a Kossuth tér felújításához kapcsolódik; a jelenleg a tér alatt futó nagynyomású vízvezetékek (300 mm-es és 1200 mm-es) elöregedtek, cseréjük szükségessé vált. Az új vezetékeket az Országház és a tér környező épületeinek védelme érdekében a rakparton a legcélszerűbb újra lefektetni. A beruházás keretében megkezdődnek a rakpart szélesítésének alapozási munkálatai, valamint a majdani dunai korzó kialakításához szükséges úttest-átépítések.

Az alsó rakparti csőfektetést követően a rakpart forgalmi rendje csak részlegesen áll majd helyre, azonban a vízvezeték végelemeinek építése miatt további forgalomkorlátozásokra kell számítani. Ezekről részletesebben a jövőbeni munkavégzés időpontjának ismeretében, a későbbiekben adunk majd tájékoztatást.

Budapest, 2012. december 28.

Budapesti Közlekedési Központ

Országgyűlés Sajtószolgálata

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.