Forgalmi változások Budapesten a december 8-9-ei hétvégén

A december 8-9-ei hétvégén számos forgalmi változásra kell számítani Budapesten, amelyekről az alábbi összefoglalónkban olvashatnak.

Adventi hétvége miatti járatsűrítések

A karácsonyt megelőző hétvégék várhatóan megnövekedő utasforgalmához igazodóan sűrítjük egyes járatainkat, illetve szóló autóbuszok helyett nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszokat indítunk egyes villamos-, trolibusz és autóbusz-járatokon. Részletek az alábbi linken.

Pályakarbantartási munkák miatti változások

2-es villamos

Az Eötvös téri ívben végzett síncsere miatt december 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Boráros tér H megállóhelyek között közlekedik a 2-es villamos. A Boráros tér H és a Jászai Mari tér között 2V jelzéssel villamospótló autóbuszokat indítunk. Részletek az alábbi linken.

Felújításokhoz, demonstrációkhoz kapcsolódó forgalmi változások

13-as autóbusz

Diósdon a Vadvirág utcát részlegesen lezárják útépítés miatt, ezért a 13-as autóbuszok útvonala december 8-án, szombat reggel 8 órától üzemzárásig ideiglenesen módosul. Részletek az alábbi linken.

70-es, 78-as trolibusz

December 8-án, szombaton 14 órától 16 óráig a Kossuth Lajos téren demonstrációt tartanak, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt korlátozásokra kell számítani. A 70-es és a 78-as trolibuszok, valamint a 115-ös busz terelve közlekednek. Részletek az alábbi linken.