Híreink

Az új Citaro autóbuszt állította ki a Mercedes a belvárosi karácsonyi vásáron

A Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron az esemény szponzoraként megjelenő Mercedes kiállította az új Citaro busztípus egyik bemutatópéldányát. Az autóbusz annak a típuscsaládnak a tagja, melyből 2013 tavaszán összesen 150 példány áll forgalomba Budapesten. A bemutatóbusz egy aranyszínű, kétajtós szóló kocsi, melynek kialakítása ugyan nem egyezik meg mindenben a Budapestre 2013 tavaszán érkező új járművekkel (a szólók 3, a csuklósok 4 ajtóval lesznek felszerelve), mégis segítenek képet alkotni Budapest új autóbuszáról.

Annak érdekében, hogy a látogatók minél hitelesebb képet kapjanak a leendő budapesti buszról a BKK a Mercedesszel együttműködve készített egy tablót, melynek segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a budapesti modellek belső elrendezésének, színvilágának terveivel. A kiállítás Karácsonyig tekinthető meg.

A korszerű, alacsonypadlós Mercedes-Benz Citaro 2 típusú járművek az új buszüzemeltetési modell keretében állnak forgalomba 2013 májusától a BKK vonalain. A beszerzésnek köszönhetően megszűnhet a súlyos járműhiány Budapest autóbusz-közlekedésében, hét év után először állnak forgalomba új buszok. A 2013 májusától ütemezetten, három hónap alatt forgalomba álló 150 új autóbusszal Budapest tömegközlekedésének évtizedes lemaradását csökkenti a Főváros és a BKK. A VT-Transman a 150 jármű kiadására vonatkozó feladatát 159 új járművel teljesíti majd.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.