- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Keddtől megváltozik a forgalmi rend a Baross téren

Megkezdődött a Baross tér felszíni rendezése. A BKK felülvizsgálta a terveket, a tér teljesen 2014 tavaszára készül el. November 20-tól, keddtől a Baross téren az építési munka újabb üteme kezdődik, ezért új forgalmi rend lép életbe. A téren a Kerepesi út felől, a Rákóczi út felé a buszsáv mellett két forgalmi sávot alakítanak ki. A Rottenbiller utca torkolatánál csak egy sávban haladhatnak az autósok a munkaterület mellett. Kifelé, a Kerepesi útra vezető oldalon megszűnik a buszsáv, így két sávban lehet közlekedni. A munkálatok várhatóan december közepéig tartanak.

November 20-án, kedden a Baross tér Kerepesi út felőli oldalán megkezdik a villamosvágányok bontását, valamint a kábel fogadó helyiség építési munkáit, a Rottenbiller utcai torkolatban pedig a műtárgybontást és vízkiváltást. A munkálatok várhatóan december közepéig tartanak. Addig a Baross térnél a Kerepesi útra vezető oldalon megszűnik a buszsáv a Berzsenyi utca és a Keleti pályaudvar között, így megmarad a két közúti forgalmi sáv. Befelé, a Blaha Lujza tér irányban a buszsáv mellett két forgalmi sávot alakítanak ki, de a Rottenbiller utcai torkolatban leszűkül az útpálya a munkaterületnél, így ott csak egy sáv járható a buszsáv mellett.

Fokozott figyelemmel vezessenek, figyeljék az új jelzéseket!

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük utasaink megértését és türelmét.

Budapest, 2012. november 16.

Budapesti Közlekedési Központ