Forgalmi változások

Forgalmi változások Budapesten a december 1-2-ai hétvégén

December első hétvégéjén is számos forgalmi változásra kell számítani Budapesten, amelyekről az alábbi összefoglalónkban olvashatnak.

Munkanap-áthelyezés

A decemberi munkanap-áthelyezések következtében december 1-jén, szombaton a közösségi közlekedés járművei az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek. A munkanap-áthelyezés miatt a parkolás rendje is megváltozik: szombaton is a hétköznapi rend szerint kell fizetni a parkolásért. Részletek az alábbi linken.

Első ajtós felszállási rend

December 1-jétől a 93-as, a 181-es, a 225-ös és a 281-es autóbuszjáratokon is bevezetjük az első ajtós felszállási rendet. A jegyek, bérletek, és az egyéb utazásra jogosító igazolványok érvényességét a járművezetők felszálláskor ellenőrzik, igény esetén jegy is vásárolható náluk. Részletek az alábbi linken.

Pályakarbantartási munkálatok miatti forgalmi változások

59-es és 59A villamosok

2012. december 2-án, vasárnap az Apor Vilmos tér – Lejtő útnál lévő pályaívben történő garanciális munkák miatt az 59-es és az 59A jelzésű villamosok közlekedése egész nap szünetel, a villamosok helyett a Széll Kálmán tér M és a Mindszenty József bíboros tér megállók között villamospótló autóbuszok közlekednek. Részletek az alábbi linken.

A Ferenciek tere átépítéséhez kapcsolódó forgalmi változások

A Ferenciek terén véglegesen lezárják a közúti aluljárót, ezért december 1-jétől, szombattól az Erzsébet híd az V. kerület déli részéből csak a Reáltanoda utcán és a Szép utcán át lesz elérhető. Az Irányi utca Váci utca és Károlyi utca közötti szakasza kétirányú lesz, így a déli Belváros felől közvetlenül elérhetővé válik a rakpart. A közúti aluljáró lezárása miatt december 1-jén, üzemkezdettől a 15-ös és 115-ös autóbuszok terelt útvonalon közlekednek a Lehel tér M (- Árpád híd M) felé a Kálvin tér M és a Deák Ferenc tér M (Erzsébet tér) között. Részletek az alábbi linken.

Demonstrációhoz kapcsolódó forgalmi változások

December 2-án, vasárnap délután 14 és 18 óra között a Kossuth téren demonstrációt tartanak. A rendezvény ideje alatt a 2-es villamosok valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok forgalmában változások lépnek életbe. Részletek az alábbi linken.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.