- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Sűrítjük az M3-as metrót

Október 15-étől, hétfőtől új menetrendet vezetünk be az M3-as metró vonalán. A metrószerelvények munkanapokon a reggeli csúcsidőben ismét két és félpercenként követik egymást az új menetrend szerint.

Folyamatosan állnak forgalomba az M2-es metró vonalán az Alstom metrószerelvényei. Ennek köszönhetően folyamatosan szabadulnak fel az orosz metrószerelvények, amelyek egy részét átirányítjuk az M3-as vonalra. 2011-ben számos, kifogásolható műszaki állapotú metrószerelvényt állított le a BKV, emiatt azóta az M3-as metró vonalán némileg ritkább, 2 perc 45 másodperces követést kellett bevezetni a csúcsidőszakokban. A felszabaduló és az M3-as vonalra átirányított szerelvények forgalomba állításával ismét elegendő jármű áll a BKV rendelkezésére ahhoz, hogy visszaállíthassuk a reggeli csúcsidőszakban a 2 perc 30 másodperces vonatkövetést.

A sűrítés ismét 4%-kal növeli a metró kapacitását, enyhíti a zsúfoltságot és segíti a nagykörúti villamospótlás miatt várhatóan megnövekvő utasforgalom kiszolgálását is. A sűrítés a vágányzár után is fennmarad.

 

Budapest, 2012. október 10.

Budapesti Közlekedési Központ