Híreink

Nagy érdeklődés kíséri a BKK bringás kérdőívét – egy hét alatt több, mint négyezren töltötték ki a tesztünket

Átadták a Fóti úti kerékpársávot (kiskép)

Online kérdőív kitöltésére kértük a budapestieket Facebook-oldalunkon, melynek segítségével a kerékpározási szokásokat, igényeket szeretnénk felmérni. A BKK holnapján és Facebook oldalán elérhető kérdőívet az elmúlt héten több, mint négyezren töltötték ki.

Az elmúlt időszakban Budapesten érezhetően megnőtt a kerékpáros forgalom, ami a várostól is további fejlesztéseket kíván: meg kell felelni a közlekedők által támasztott igényeknek, valamint meg kell vizsgálni, hogyan lehet a kerékpározást az eddiginél nagyobb területre kiterjeszteni. Mint a fejlesztéseinket általában, a kerékpáros rendszer bővítését is alapos vizsgálatok előzik meg, ezúttal az agglomerációs közlekedés áll a középpontban, amelyből természetesen a biciklisek sem maradhatnak ki.

A köztudatban eddig a bringázás elsősorban a városon belüli közlekedés eszközeként volt jelen, a városhatárt átlépő kerékpározás szerepének alaposabb elemzését még nem vizsgáltuk. Ezért a BKK tanulmányt készít, amelynek célja, hogy javaslatokat, ajánlásokat fogalmazzon meg a fejlesztési stratégiák kidolgozásához, a tervezett fejlesztésekhez. Szeretnénk kiaknázni a kerékpározás jelenlegi és jövőbeli lehetőségeit az agglomerációt érintő utazásokban, ezen belül a budapesti közösségi közlekedéshez való kapcsolódás feladatait.  A kérdőív jó alkalmat teremt arra is, hogy visszajelzéseket kapjunk az eddigi fejlesztéseinkkel, fejlesztési irányokkal kapcsolatban, illetve a jövőben megvalósuló forgalomtechnikai és infrastrukturális beruházásaival kapcsolatban is. Így kérünk véleményt például a kerékpárok tömegközlekedésen való szállításának lehetőségéről is.

Kérjük olvasóinkat, hogy töltsék ki kérdőívünket. Kérdéseink megválaszolásával nagy segítséget nyújtanak fejlesztéseinkhez és ahhoz, hogy a szűkös forrásokat valóban arra költsük a kerékpáros közlekedésben, amire a leginkább szükség van. Kérdőívünket az alábbi címen érhetik el: https://bkk.hu/bicikli/felmeres/

A tanulmányt a BKK a CATCH-MR projekt (Cooperative Approaches to Transport Challenges in Metropolitan Regions) keretében készítteti el, amely projekt a nagyvárosok és régióik közötti közlekedési kihívásokra keres fenntartható megoldásokat.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.