Híreink

Közel kétezren használják naponta a bringasávot az Andrássy úton – a legtöbben szerdán ülnek biciklire a budapestiek

Az Andrássy utat mintegy kétezer kerékpáros használja naponta. Az Andrássy út – Nagymező utca kereszteződésében elhelyezett számláló,  júliusi elindítása óta közel 98.000 biciklist regisztrált.

Budapest kerékpáros forgalma folyamatosan növekszik. A BKK megalakulása óta dolgozik a város kerékpáros infrastruktúrájának javításán: számos forgalomtechnikai és infrastrukturális fejlesztést vittünk véghez az elmúlt két évben.

Természetesen a jövőben is folytatódnak a fejlesztések a kerékpáros közlekedésben, ahhoz azonban, hogy ezeket megfelelően megtervezhessük és megalapozhassuk, hiteles adatokra van szükségünk.

A BKK ezért Budapest egyik forgalmas kerékpáros útvonalára, az Andrássy útra korszerű kerékpárszámláló berendezéseket telepített, melyek segítségével pontosan meghatározható az adott ponton áthaladó biciklisek száma. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket az adatokat a nyilvánosság elé tárjuk, így elkészítettük a mérőeszköz webes megjelenését is, az oldal az alábbi két képre kattintva érhető el.

Kerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, befelé
Kerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, befeléKerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, befelé
 
Kerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, kifelé
Kerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, kifeléKerékpárszámláló - Budapest - Andrássy út, a Nagymező utcánál, kifelé
 

Az új berendezések már üzemük első időszakában értékes adatokat szolgáltattak: pontos képet kaphattunk a napi forgalomról, a hétvégi és hétköznapi eloszlásról. Az adatokból kitűnik, hogy a hétköznapi forgalom jelentősen meghaladja a hétvégit, a közlekedők valóban javarészt munkába járáshoz használják kerékpárjaikat. Természetesen az egyes napok időjárása is befolyásolja a biciklisek számát, erről is fontos adatokat nyertünk.

Az Andrássy utat irányonként kb. ezer kerékpáros használja naponta, a számláló elindítása óta közel 90 ezer biciklist regisztrált. Az adatok alátámasztják a kerékpáros infrastruktúra további fejlesztésének szükségességét.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.