Forgalmi változások

A bősi zsilip meghibásodása miatt több kikötőben nem tudnak megállni hajójárataink

Hajójárat a Dunán final

Szeptember 11-én, kedden egy uszály megrongálta a bősi (gabcikovó-í) vízlépcsőnél a zsilipet. Ezért azt le kellett zárni, és a javítás idejére nem engednek vizet a Dunába. Ennek következtében csütörtök reggelre a folyó vízszintje jelentősen lecsökken. Az alacsony vízállás miatt a Budapesti Közlekedési Központ hajójáratai nem tudnak kikötni a Népfürdő utca, a Meder utca, az Árpád út és az Óbudai-sziget kikötőben, emellett a várhatóan a Szent Gellért téri kikötőben sem.

A fent leírtak következtében az intézkedés visszavonásáig a D11-es hajójáratok nem járnak, helyettük a D12-es vonalon közlekednek a hajók sűrűbben, a D11 indulási időpontjaiban is. Az alacsony vízállás miatt az Újpest, Árpád út és Meder utca állomásokat a hajójáratok nem érintik, utasaink a hajójáratok helyett az Árpád útnál az Újpest-Városkapu, míg a Meder utcánál a közeli Gyöngyösi utca állomáson az M3-as metrót választhatják a hajók helyett. A D12-es és a D13-as hajójáratok nem érintik a Meder utca, az Óbudai-sziget és a Népfürdő utca (Árpád híd) kikötőket.

A hajójáratok a hiba kijavítása és a Duna vízszintjének ezáltali megfelelő mértékű emelkedéséig a fentiek szerint közlekednek. A kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük utasaink türelmet és megértését!

Budapest, 2012. szeptember 12.
Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.