Híreink

Több mint 15 millió forintra nőtt a mai kár – a BKK és a BKV vezérigazgatója negyed-, illetve félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánl fel

Újabb tegnap éjszaka történt kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál is a betáplálás rongálására bukkantak a szakemberek. Ezúttal 240 méter betáplálási kábelt loptak el a tolvajok 3 millió forint értékben. Így – csak a mai három esetet együtt számítva – a kár összértéke már meghaladja a 15 millió forintot. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV vezérigazgatója ezért úgy döntött, hogy nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik érdemi információval segítik a tettesek kézre kerítését.

Ahogy arról ma reggel már hírt adtunk: az éjszaka folyamán a H8-as HÉV vonalának Mogyoród és Gödöllő közötti szakaszán a tolvajok 630 méter betáplálási kábelt loptak el 6,3 millió forintos kárt okozva, a 61-es villamos vonalán, a Budagyöngyénél pedig 480 métert, a szakemberek által becsült kár itt 6,1 millió forint. Történt azonban egy harmadik eset is, szintén a 61-es vonalon, az Akadémia megálló közelében: itt 240 méter betáplálási kábel tűnt el, a forgalmat ugyan ez sem akadályozza, de az újabb 3 millió forintos kárral csak ma összesen már több mint 15 millió forinttal károsították meg az elkövetők a BKV-t, illetve közvetve a BKK-t és Budapest Főváros Önkormányzatát.

Ezért Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a mai napon úgy döntöttek, hogy a BKV üzembiztonságát és zavartalan működését veszélyeztető kábellopásokból keletkezett bűncselekmény-sorozat visszaszorítása, az elkövetők felderítése és elfogása érdekében nyomravezetői díjat ajánlanak fel: 250 ezer forintot azoknak, akik az elkövetők felderítéséhez értékelhető információkat szolgáltatnak, illetve 500 ezer forintot azoknak, akik olyan – legális vagy illegális – felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárásban felhasználható információkat, ahol annak ellenére felvásárolják a rézvezetékeket, hogy a jogszabályok szerint megbizonyosodnának azok eredetéről.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal szoros együttműködésben minden rendelkezésünkre álló eszközzel fel kívánunk lépni továbbra is a kábellopások visszaszorítása érdekében. Ha a fentiek alapján bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy, ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, hogy azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, vagy közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen.

Budapest, 2012. augusztus 2.

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.