Forgalmi változások

Pálya-karbantartási munkák miatt augusztusban két éjszaka kell forgalmi változásokra számítani a 6-os villamos vonalán

Combino a 6-os villamoson a Széll Kálmán téren (kis kép)

Augusztusban két éjszaka végeznek a szakemberek pálya-karbantartási munkákat a 6-os villamos vonalán. Ezeken az éjszakákon éjfél és hajnali 4 óra között a 6-os villamosok helyett 6V jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek majd a vonal teljes hosszán.

A karbantartási munkákra

  • a 2012. augusztus 13-áról 14-ére, azaz hétfőről keddre virradó, valamint
  • a 2012. augusztus 27-éről 28-ára, azaz hétfőről keddre virradó éjszakákon kerül sor.

A villamosok közlekedése

Az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23:02-kor, a Széll Kálmán térről 23:41-kor indulnak. A Móricz Zsigmond körtérről 23:12 és 0:12 között induló villamosok csak a Blaha Lujza térig közlekednek. Az utolsó teljes vonalon közlekedő villamos menetrend szerint 23:57-kor lesz a Blaha Lujza téren. Másnap az első villamos a Blaha Lujza térről 4:04-kor indul a Móricz Zsigmond körtér felé, míg a Széll Kálmán tér felé 4:15-kor (4-es villamos), illetve 4:25-kor (6-os villamos).

A villamospótló buszok közlekedése

A fenti időszakokban a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a Combinok helyett a 6V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A buszok a Margitsziget megállóhelyen egyik irányban sem állnak meg, így a sziget csak gyalogosan közelíthető meg. Mozgásukban korlátozott utasaink részére a pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek.

A nagykörúti pályakarbantartásokról

2011. május 1-je óta a 6-os villamosok a BKK döntése nyomán folyamatosan, 0-24 óráig tartó üzemidővel közlekednek, azonban a vonal infrastruktúráján a szükséges karbantartási munkákat rendszeresen, egy-egy hétfőről keddre virradó éjszakán elrendelt vágányzár során el kell végezni. Az éjszakai közlekedés jelentős sikert aratott a budapesti fiatalok és a késő este hazatérő, korán reggel munkába járó utasok részéről, azonban a karbantartási munkák miatt néha éjszakai buszpótlásra sort kell kerítenünk.

Célunk, hogy a munkavégzések idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

 

Budapest, 2012. augusztus 11.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.