- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

A szombati Pozsonyi Piknik idején módosított útvonalon közlekednek a 75-ös és a 76-os trolibuszok

Szeptember 1-jén, szombaton rendezik meg a XIII. kerületben a Pozsonyi Pikniket. Az egésznapos rendezvény idején a környéken életbe lépő közúti zárások mellett változásokra kell számítani a 75-ös és a 76-os trolibusz járataink forgalmi rendjében is.

A Pozsonyi Piknik idején, szeptember 1-jén szombaton egész napra lezárják a közúti forgalom elől a Pozsonyi út Radnóti Miklós utca és a Budai Nagy Antal utca közötti szakaszát, valamint a Budai Nagy Antal utcát teljes hosszában, emellett a Katona József utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát, valamint a Raoul Wallenberg utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát. A 75-ös és 76-os járatok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Radnóti Miklós utcáig közlekednek.

A 75-ös trolibusz helyett szeptember 1-jén, szombaton a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt egész nap autóbuszok közlekednek 75-ös jelzéssel, a trolibusz vonalvezetéséhez képest rövidített útvonalon. A 75-ös trolipótló autóbuszok csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig (a Radnóti Miklós utcában, a Hollán Ernő utca kereszteződése előtt) járnak, a Jászai Mari téri végállomást nem érintik.

Ezen felül a Genfest rendezvénye miatt ugyanezen a napon a 75-ös trolipótló autóbuszok:

A 76-os trolibusz – szintén a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt – egész nap rövidített útvonalon közlekedik, csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig jár, s nem érinti a Jászai Mari téri végállomást. Ezen felül az esti Genfest miatti lezárások miatt 19 és 21 óra között megosztva, két szakaszon közlekednek:

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvény idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. augusztus 31.

Budapesti Közlekedési Központ