A szombati Pozsonyi Piknik idején módosított útvonalon közlekednek a 75-ös és a 76-os trolibuszok

Szeptember 1-jén, szombaton rendezik meg a XIII. kerületben a Pozsonyi Pikniket. Az egésznapos rendezvény idején a környéken életbe lépő közúti zárások mellett változásokra kell számítani a 75-ös és a 76-os trolibusz járataink forgalmi rendjében is.

A Pozsonyi Piknik idején, szeptember 1-jén szombaton egész napra lezárják a közúti forgalom elől a Pozsonyi út Radnóti Miklós utca és a Budai Nagy Antal utca közötti szakaszát, valamint a Budai Nagy Antal utcát teljes hosszában, emellett a Katona József utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát, valamint a Raoul Wallenberg utca Pozsonyi út és Hollán Ernő utca közötti szakaszát. A 75-ös és 76-os járatok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Radnóti Miklós utcáig közlekednek.

A 75-ös trolibusz helyett szeptember 1-jén, szombaton a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt egész nap autóbuszok közlekednek 75-ös jelzéssel, a trolibusz vonalvezetéséhez képest rövidített útvonalon. A 75-ös trolipótló autóbuszok csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig (a Radnóti Miklós utcában, a Hollán Ernő utca kereszteződése előtt) járnak, a Jászai Mari téri végállomást nem érintik.

Ezen felül a Genfest rendezvénye miatt ugyanezen a napon a 75-ös trolipótló autóbuszok:

 • délután 17 és este 19 óra között a Stefánia utat és a Hősök terét is elkerüli és a Puskás Ferenc Stadion M - Kerepesi út - Hungária körút - Thököly út - Hermina út útvonalon terelve közlekedik. A trolipótló autóbusz ebben az időszakban nem érinti a Puskás Ferenc Stadion M és a Gundel Károly út közötti megállóit, illetve a másik irányban a Szabolcs utca és a Puskás Ferenc Stadion M közötti megállókat. A módosított útvonalon közlekedő járatra az alábbi megállókban lehet felszállni:
  • A Puskás Ferenc Stadion M irányában: a Szépművészeti Múzeum mögött ideiglenesen kialakított Gundel Károly út (Hősök tere M) megállóban, továbbá a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi Fürdő M, Kacsóh Pongrác út, Bethesda utca, Erzsébet királyné útja, Ajtósi Dürer sor, majd a 901-es éjszakai járat Egressy út megállójában.
  • A Jászai Mari tér irányában: a 901-es éjszakai járat Puskás Ferenc Stadion M, Egressy út, továbbá a 7-es busz Hermina út, majd a 72-es trolibusz Hermina út, Erzsébet királyné útja, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M, Állatkert, illetve ezt követően a járat saját Gundel Károly út megállójában.
  • este 19 óra és 20:45 között a Hősök tere és a Dózsa György út lezárása miatt a Hermina úton át közlekedik, de a Stefánia utat már érinti. A trolipótló autóbusz ebben az időszakban nem érinti a Puskás Ferenc Stadion M felé a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca, az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca megállókat, míg Újlipótváros felé az 56-osok tere, Dvorzsák sétány, Olof Palme sétány, Hősök tere M megállókat. A módosított útvonalon közlekedő járatra az alábbi megállókban lehet felszállni:
   • a Puskás Ferenc Stadion M irányában: a Szépművészeti Múzeum mögött ideiglenesen kialakított Gundel Károly út (Hősök tere M) megállóban, továbbá a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi Fürdő M, Kacsóh Pongrác út, Bethesda utca, Erzsébet királyné útja, Ajtósi Dürer sor megállóiban.
   • a Jászai Mari tér irányában: a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor előtt ideiglenesen kialakított Ajtósi Dürer sor megállóban, továbbá a 72-es trolibusz Hermina út, Erzsébet királyné útja, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M, Állatkert, majd a járat saját, Gundel Károly úti megállójában.

A 76-os trolibusz – szintén a Pozsonyi Piknik rendezvény miatt – egész nap rövidített útvonalon közlekedik, csak a Radnóti Miklós utca ideiglenes végállomásig jár, s nem érinti a Jászai Mari téri végállomást. Ezen felül az esti Genfest miatti lezárások miatt 19 és 21 óra között megosztva, két szakaszon közlekednek:

 • a trolibuszok egyrészt az Arany János utca M és a Radnóti Miklós utca között közlekednek: a Ferdinánd hídig eredeti útvonalon, majd innen a 72-es vonalán, a Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon az Arany János utca M végállomáshoz.  A 76-os trolibuszra a terelt útvonalán a Podmaniczky utca (Izabella utca) ideiglenes megállóban, továbbá a 72-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni mindkét irányban.
 • a 76-os trolibuszok a fentiek mellett másik szakaszukon, a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és a Károly körút (Astoria M) között is közlekednek: a Keleti pályaudvar M-től a Wesselényi utca megállóig eredeti útvonalon, majd innen a 74-es trolibusz vonalán Wesselényi utca - Károly körút (Astoria M) - Dohány utca útvonalon közlekedik és a Keleti pályaudvar M felé a Rottenbiller utca megállónál tér vissza saját vonalvezetésére. A 74-es trolibusz érintett megállóiban megáll.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvény idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások okozta kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. augusztus 31.

Budapesti Közlekedési Központ