Híreink

Rendkívüli sűrítés: tartalékhajót is forgalomba állítottunk a D12-es hajójáraton hétfőn délután

Hajójárat a Dunán final

A hajójáratok kapacitásánál és a minden várakozásnál nagyobb érdeklődésre való tekintettel a BKK ma délután a hajójárat sűrítéséről döntött és a D12-es viszonylaton egy tartalékhajót állított forgalomba. A hajójáraton az első hétvégi napon mintegy 2000 utas utazott, hétfőn pedig még ennél is többen választották az új közlekedési módot, ami délutánra zsúfoltsághoz vezetett. A nagy érdeklődés az első napok újdonságának is szólhat, de minden rendkívüli intézkedést megteszünk és ha az érdeklődés tartós marad, az első napok tapasztalatait értékelve születhet döntés a járatok tartós sűrítéséről.

Az új, menetrend szerinti hajójáratok vasárnap óta közlekednek – hétvégén egy, hétfő reggel óta két hajójárat biztosít lehetőséget a Dunán történő közösségi közlekedésre. A délutáni órákra akkora lett az érdeklődés az új szolgáltatás iránt, hogy a D12-es vonalon plusz hajót kellett forgalomba állítanunk.

A hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálni fogjuk az utasszám-adatok alapján. Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy egy új szolgáltatás bevezetésekor a legnagyobb érdeklődés minden esetben az első napokat jellemzi.

A kezdeti időszakot követően a menetrendet az igényekhez fogjuk igazítani, illetve egy átfogó szakmai javaslatot is kidolgozunk a továbbfejlesztés lehetőségeiről, a járműpark korszerűsítéséről, illetve dolgozunk már újabb hajóállomások létesítésén is.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy hajójáratainkat mindenki igénybe tudja venni. Az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, ezért elnézést kérünk azoktól az utasoktól, akiket érintett a menetidő-növekedés, illetve akik nem fértek fel a járatokra.

Budapest, 2012.07.02.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.