Közlemények

Nyár eleji karbantartási munkák a HÉV-vonalakon

HÉV-szerelvény Szigetszentmiklós-Gyártelep állomáson (kis kép)

A nyári szünet kezdetén több HÉV-vonalon is karbantartási munkákat végzünk. A vágányzárak idején egyes szakaszokon HÉV-pótló autóbuszok közlekednek. A részletekről az alábbiakban adunk tájékoztatást.

Karbantartási munkák a H5-ös (Szentendrei) HÉV vonalán

Karbantartási munkákat végzünk júniusban és júliusban több időpontban a H5-ös (Szentendrei) HÉV vonalán. Ezekben az időszakokban a HÉV-ek helyett pótló autóbuszokkal lehet utazni.

Karbantartási munkákat végzünk a H5-ös (Szentendrei) HÉV vonalán június 16-ától, szombattól június 29-én, pénteken üzemzárásig, július 2-án, hétfőn üzemkezdettől július 6-án, pénteken üzemzárásig, majd július 9-én, hétfőn üzemkezdettől július 15-én, vasárnap üzemzárásig a Batthyány tér és a Szentlélek tér között. Ezekben az időszakokban a szerelvények a Szentlélek tér és Békásmegyer, illetve a Szentlélek tér és Szentendre között járnak, a menetrendjükben feltüntetett indulási időpontoknak megfelelően. A Szentlélek tér és a Batthyány tér között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek utasaink.

A fentiek mellett június 30-án, szombaton üzemkezdettől július 1-jén, vasárnap üzemzárásig ugyanezen a HÉV-vonalon a Batthyány tér és Békásmegyer között végeznek karbantartási munkákat. Ezen a két hétvégén a vonatok csak Békásmegyer és Szentendre között közlekednek – a menetrendjükben feltüntetett indulási időpontoknak megfelelően. Békásmegyer és Batthyány tér között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni. Emellett – a 3-as metró könnyebb elérése és az átszállások csökkentése érdekében az Árpád híd M csomóponthoz is közlekedtetünk HÉV-pótló autóbuszokat H5A jelzéssel.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a karbantartási munkák idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ

 

A H5-ös pótlóbuszok útvonala június 16-ától július 15-éigA H5 pótlóbusz útvonala Batthány tér és Békásmegyer között


Június közepétől július elejéig megosztva, két szakaszon közlekednek a Ráckevei HÉV-ek

Június 16-ától, szombattól július 1-jén, vasárnap üzemzárásig felújítási munkák miatt a H6-os (Ráckevei) HÉV megosztva, két szakaszon közlekedik: egyrészt Budapest, Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, másrészt pedig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl illetve Szigetszentmiklós-Gyártelep és Ráckeve állomások között. A vonatok által nem érintett szakaszon HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek utasaink.

Június 16-a, szombat és július 1-je, vasárnap között kerül sor a H6-os (Ráckevei) HÉV vonalán az 510-es főutat Dunaharaszti felső állomásnál keresztező HÉV-átjáró, valamint a Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között lévő vasúti Duna-híd felújítására. Emiatt a fenti időszakban a H6-os HÉV-ek megosztva, két szakaszon közlekednek, egyrészt Budapest, Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, másrészt pedig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl illetve Szigetszentmiklós-Gyártelep és Ráckeve állomások között.

A vonatok által nem érintett szakaszon HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek utasaink. A H6 jelzésű pótlóbuszok Soroksár, Hősök tere H és Szigetszentmiklós H állomások között járnak, és a következő megállóhelyeken lehet rájuk fel-, illetve róluk leszállni:

 • Soroksár, Hősök tere H: 66-os, 66E autóbusz megállóhelye
 • Szent István utca H: a 966-os autóbusz megállóhelye
 • Soroksár, Millenniumtelep H: a 966-os autóbusz végállomása
 • Dunaharaszti felső H: a gyalogos átkelő mögött 60 méterrel
 • Dunaharaszti külső H: a helyi busz megállóhelye mögött, a HÉV-állomás mellett
 • Szigethalom, újtelep: a Volán megállóhelye
 • Szigethalom, Bucka Gyöngye: a Volán megállóhelye
 • Szigetszentmiklós-Gyártelep H: a Volán megállóhelyét megelőzően, a Viola utcában
 • Szigetszentmiklós alsó H: a Volán megállóhelye (Autógyár II. kapu)
 • Szigetszentmiklós, Határ út: a Volán megállóhelye (a körforgalom előtt)
 • József Attila-telep H: a Volán megállóhelye (a körforgalom után)
 • Szigetszentmiklós H: az Árpád utcában, a Szilágyi Lajos utcából való bekanyarodás után
 • József Attila-telep H: a Volán megállóhelye (a körorgalom előtt)
 • Szigetszentmiklós, Határ út: a Volán megállóhelye (a körforgalom után)
 • Szigetszentmiklós alsó H: a Volán megállóhelye (Autógyár II. kapu)
 • Szigetszentmiklós-Gyártelep H: a Volán megállóhelye a Viola utcában a Csonka János utca torkolata előtt
 • Szigethalom, Bucka Gyöngye: a Volán megállóhelye
 • Szigethalom, újtelep: a Volán megállóhelye
 • Dunaharaszti külső H: a Volán megállóhelye a HÉV-állomással szemben
 • Dunaharaszti felső H: a gyalogos átkelő előtt 70 méterrel
 • Millenniumtelep H: a gyalogos átkelőhely előtt 50 méterrel
 • Szent István utca H: a Volánbusz megállóhelye
 • Soroksár, Hősök tere H: a Hősök tere 9-cel szemben

Emellett a fenti időszakban rövidebb útvonalon, Soroksár, Hősök tere H és Szigetszentmimklós-Gyártelep H között is közlekednek HÉV-pótló autóbuszok H6A jelzéssel; ezek a járatok rövidebb útvonalukon ugyanazokat a megállókat érintik, amelyeket a H6 jelzésű pótlóbuszok.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felújítási munkák idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ


Június 16-ától 22-éig HÉV-pótló buszokkal lehet utazni a H8-as HÉV vonalán Kerepes és Gödöllő között

Karbantartási munkákat végzünk június 16-ától, szombattól június 22-éig, péntekig, ezért ezen a hét napon a H8-as HÉV-ek rövidebb útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között járnak. Kerepes és Gödöllő között HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek utasaink.

Június 16-ától, szombattól június 22-ig, péntekig karbantartási munkákat végzünk a H8-as (Gödöllői) HÉV vonalán Gödöllő és Kerepes között. Ezeken a napokon a vonatok csak az Örs vezér tere és Kerepes állomások között közlekednek, a menetrendjükben feltüntetett, eredeti indulási időpontjaikban.

A HÉV-szerelvények által nem érintett szakaszon, Gödöllő és Kerepes között HÉV-pótló autóbuszokkal utazhatnak utasaink: közvetlen HÉV-pótló járat közlekedik Gödöllő H és Kerepes H között a 3-as főúton H8E jelzéssel; valamint ugyanezen állomások között, de Mogyoródra és Szilasligetre is betérve H8 jelzéssel.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés ideje alatt is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ

A H8 pótlóbusz útvonala Kerepes és Gödöllő között

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.