Híreink

Július 19-én megkezdődik az Új köztemető előtti körforgalom építése

A Főváros és a X. kerületi önkormányzat beruházásában, a Budapesti Közlekedési Központ szakmai támogatásával körforgalom épül ki Kőbányán az Új köztemető előtt. A sírkert körüli forgalom egyszerűsítése és ésszerűsítése céljából végzett munkálatok július 19-én, csütörtökön reggel 8 órától kezdődnek és várhatóan november végéig tartanak majd. A munkavégzés első ütemében az Újhegyi út Kozma utcai torkolatát lezárják.

Az útépítés során a jelenlegi ötágú csomópont helyére kerül a körforgalom. Az új forgalmi rendhez kapcsolódó területrendezés során sor kerül a Kozma utca – Újhegyi út közötti szervizút átépítésére is, valamint új szervizút építésére az Újhegyi út – Sírkert út között járda és parkoló kialakításával, felszíni csapadékvíz-elvezetővel és közvilágítással. A környezetrendezés során a meglévő, leromlott állapotú burkolatokat elbontják és a gyalogutak által közrefogott zöldfelületeket is rendezik.

A körforgalom építésének első üteme miatt július 19-én, csütörtökön reggel 8 órától várhatóan július 26-án, csütörtökig lezárják az Újhegyi utat a Kozma utca torkolatánál, 50 méter hosszan. Így az Újhegyi út a Maglódi út felől zsákutca lesz.

Az Új köztemető előtti körforgalom építése miatt módosított útvonalon közlekedő buszjáratokEbben az időszakban a 68-as, a 201E, a 202E és a 968-as autóbuszok a lezárt útszakaszt elkerülve az Újhegyi út – Maglódi út – Korányi Frigyes utca – Kozma utca útvonalon közlekednek. A Jászberényi út irányába tartó járataink Új köztemető megállóját erre az időszakra a Kozma utcába, a 95-ös autóbuszok Új köztemető megállójába helyezzük át.

Az útépítés második ütemében, várhatóan július végétől augusztus végéig a Sírkert út temetői csomópont előtti végét zárják le, 120 méter hosszan. Így a Sírkert út a Maglódi út felől, a Kozma utca pedig a Korányi Frigyes utca felől lesz zsákutca. A temető főkapuján csak behajtani lehet majd a Kozma utcán Jászberényi út felől illetve az Újhegyi út felől, a sírkertből való kihajtás a Kozma utca – Korányi Frigyes utca felőli kapun lesz lehetséges.

A második ütem idején érvényes tömegközlekedési változásokról valamint az építkezés további ütemeiről és az azok következtében érvénybe lépő forgalomkorlátozásokról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a munkavégzés idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások okozta kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

Budapest, 2012. július 17.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.