Híreink

Jöjjön és nézze meg Budapest új metróját!

AlstomAlstom
 

Július 10-én nyílt napot tart a BKK és az Alstom, ahol az utasok kívül-belül megtekinthetik a kettes metró új szerelvényét, az utasok végigjárhatják a szerelvényt, amely 100 méter hosszúságú. A bemutató a Puskás Ferenc Stadion metróállomásában déli 12 órától este 8 óráig tart majd.

Az Alstom „Metropolis” fantázianévre keresztelt vonata a 2011 nyarán Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron Alstom-vezérigazgató közötti megállapodással összhangban, határidőn belül megszerezte a végleges típusengedélyt, így valamennyi akadály elhárult az üzembeállításuk elől. Az új metrók nem csak modernebbek, hanem csendesebbek, kényelmesebbek, biztonságosabbak is orosz elődjeiknél. Utasterükben korszerű utastájékoztató
berendezés és légkondicionáló működik, valamint teljes hosszukban átjárhatók.

Az első szerelvény szeptember elejétől szállít majd utasokat,
a vonalra összesen 22 szerelvény érkezik fokozatosan év végéig.

A nyílt naphoz kapcsolódóan játékot is indítunk: július 5. és 9. között minden nap felteszünk egy kérdést a BKK Facebook oldalán, ahol a helyes megfejtők között minden este ajándékcsomagot sorsolunk ki. A játék főnyereménye az új metrószerelvény 200.000 forint értékű, 1:87 méretarányú makettje. A makettet július 10-én, az Alstom szerelvény bemutatóján adjuk át a szerencsés nyertesnek.

A játékot a BKK Facebook oldalán az alábbi linken érhetik el.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.