Közlemények

Éjféltől helyreállt a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton

Megállították a szakemberek a vízfolyást a Szent Gellért tér térségében és a közút, illetve a villamospálya tisztítása is befejeződött, ezért éjféltől ismét megindulhat a közösségi közlekedés a Bartók Béla úton. Ennek megfelelően hétfő reggeltől a Bartók Béla úti villamosjáratok (18, 19, 41, 47, 49), illetve a 7-es és 173-as buszcsaládok is már a a megszokott rend szerint közlekedhetnek. A térség részbeni megtisztításának köszönhetően az éjszakai buszok menetrendjében sem lesz változás, azonban az érintett 907-es, illetve 973-as járatokra a Szent Gellért téren a villamosok megállójából lehet felszállni.

Károsodása miatt a BKK lezárta a forgalom elől a Budafoki utat a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a helyreállítási munkák hétfőn megkezdődnek. Kérjük az autósokat, hogy javasolt kerülőútvonalként használják a Bartók Béla utat, illetve a Műegyetem rakpartot! A lezárás a 86-os és a 233E busz vonalát is érinti, ezért ezek a járatok hétfőn üzemkezdettől továbbra is terelt útvonalon, a Szent Gellért tér – Műegyetem rakpart – Irinyi József utca útvonalon közlekednek mindkét irányban. A járatok érintett megállóit a terelt útvonalra áthelyezzük.

A 86-os és a 233E buszok ideiglenes útvonala

A XI. kerület két mellékutcája, a Csíky utca és az Orlay utca szintén jelentősen károsodott, így egyelőre azokon sem haladhat a közúti forgalom, teljes hosszban lezárásra kerültek.

A vízcsőtörés vasárnap délutáni bekövetkezése és a vasárnapi üzemzárás között mintegy 7 órán át közlekedtek korlátozott, illetve terelt útvonalon a Bartók Béla út villamos- és buszjáratai (18, 19, 41, 47, 49, 7, 7E, 173, 173E), ezeken a járatokon azonban a közlekedés hétfőn üzemkezdettől helyreáll.

A Budapesti Közlekedési Központ munkatársai azon dolgoznak, hogy a kialakult helyzet ellenére is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Utasaink és az autósok türelmét és megértését kérjük a lezárások miatt.

Budapest, 2012. július 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.