- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Augusztustól egész nap legfeljebb 10 percenként indít buszokat a BKK a repülőtérre

Augusztus 1-jétől, szerdától sűrűbben közlekedteti a BKK a 200E jelzésű autóbuszokat Kőbánya Kispest metróállomás és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között. A járatok csúcsidőben 8, csúcsidőn kívül egész nap és hétvégéken 10 percenként követik majd egymást, így – a metróról átszállva – bármikor gyorsan és egyszerűen érhetők el az induló repülőjáratok. Az új menetrendben munkanapokon 17%-kal, hétvégén 25%-kal növeljük a repülőtéri autóbusz-járat kapacitását, a menetrendben szereplő járatok számát.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának bezárása óta minden utasszállító repülőgép a 2-es terminálra érkezik és onnan indul, így a 2-es terminál és az oda közvetlen kapcsolatot biztosító 200E autóbusz utasforgalma megnőtt. A BKK a 200E járat fejlesztésével sűrűbb és kiszámíthatóbb kapcsolatot kíván biztosítani Budapest belterülete és a Liszt Ferenc repülőtér között, melyet az M3 metró és az annak végállomásáról, Kőbánya-Kispestről a reptérre közlekedő 200E autóbusz biztosít.

A BKK döntése nyomán 2012. augusztus 1-től életbe lépő új menetrend szerint Kőbánya-Kispest M és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között 2012. augusztus 1-jétől, szerdától a 200E jelzésű járataink:

A részletes menetrend itt érhető el.

Az M3 metró és a 200E autóbusz segítségével bármilyen időszakban gyorsan és megbízhatóan lehet kijutni a városközpontból a Liszt Ferenc repülőtérre, 45 perc alatt. Vegyék igénybe a BKK szolgáltatásait és használják a közösségi közlekedést a reptér megközelítéséhez!

Budapest, 2012. július 31.
Budapesti Közlekedési Központ

Information in English