Híreink

Térfoglaló piknik Budapest szívében

Térfoglaló piknik
Térfoglaló piknikTérfoglaló piknik
 

Legszebb  arcát mutatja meg Budapest Szíve:  június 2-án szombaton Térfoglaló Piknikre vár mindenkit Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Városháza előtti parkban és a Március 15-e téren, egy nyílt nap keretében. Az egész napos rendezvényre a legkisebbektől a legidősebbekig a család minden tagjának kínálunk programot, a BKK és a Budapest Szíve mellett összesen 17 civil szervezet képviselteti magát. A rendezvény ingyenesen látogatható!

A Térfoglaló Piknik nem titkolt célja, hogy úgy mutassuk be a város életében kiemelkedően fontos, két nagy beruházás eredményeit, hogy közben alternatívát villantunk fel a budapestieknek a két tér mindennapi használatára.  Már reggel 10:30-tól – a Magyarországon még nem annyira elterjedt, de a világ több táján már nagyon népszerű –  „tai chi” edzéssel indul a nap a Március 15-e tér zöld parkjában, de mindkét helyszínen egész nap lehet tollasozni, röplabdázni, a Városháza parkban pedig  a kifejezetten a hölgyek számára felépített  fitnesz klub várja a hölgyeket.

A piknik napján bárki leterítheti pokrócát a Városháza parkban vagy a Március 15. téren, érkezhet kerékpárral vagy családosan, kutyával vagy görkorcsolyával.  Mindkét helyszínen egész nap érdekes programok, fejtörők, tesztek, ismertetők és pódiumbeszélgetések várják a családokat, este 8 óráig változatos zenei programokkal is készülünk.

A Budapest Szíve Nyílt Napján összesen 17 civil szervezet képviselteti magát, akik mind azért dolgoznak, hogy Budapest még élhetőbb, ember közelibb, tisztább főváros legyen: a felállított sátrakban a civil szervezetekkel is találkozhatnak az érdeklődők, megismerkedhetnek tevékenységükkel, csatlakozhatnak célkitűzéseikhez.

A nap folyamán – helyszíni regisztráció után – ingyenes gyalogos és bringás városnéző utakat indítunk. Érdekességük, hogy a szakavatott, Budapest építészeti csodáit ismerő túravezetők mellett, a város jövőjéről, terveiről a BKK szakemberei adnak számot. Így egyszerre ismerhetjük meg Budapest múltját, jelenét és jövőjét.

A Március 15. téren öko – játszótéren szórakozhatnak a gyerekek, gondolatébresztő játékok révén ismerkedhetnek meg a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. Ezen a napon zajlik idén a Vidékfejlesztési Minisztérium gondozásában, a tavaly elstartolt „TeSzedd!” önkéntes, civil szemétszedő akció is: kora délután ők is becsatlakoznak a piknikbe, valamint lehet hozzájuk csatlakozni a város tisztántartása érdekében.

A részletes programért kattintson a mellékletre!

Térfoglaló Piknik részletes program PDF formátumban (0,4 MB)

Kategória: Híreink | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.